Annons

Annons

Köttbullar med dijonsenap

Dijonsenap och örtkryddor ger fräsch smak till köttbullar. Extra lyxigt blir det med sauterad lök och lingonchutney.

Mejla
Dela (103)
Pinna

ortkryddade-kottbullar

● 4 pers ● 40 min

600 g blandfärs
2 tsk dijonsenap
1 dl hackade örter, t ex timjan, persilja
½ riven gul lök
1 dl grädde
salt och peppar
rapsolja till stekning

Lingonchutney
1 bananschalottenlök
½ dl brun farin
1 msk rapsolja
½ dl balsamvinäger
2 dl frysta eller färska lingon

Annons

Sauterad lök
2 bananschalottenlökar
10 cm purjolök
1 rödlök
ca 10 salviablad
2 kvistar färsk timjan

Tillbehör
Ett gott mos

Gilla Allers på Facebook

1. Blanda färsen med senap, örter, lök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek gyllenbruna i lite olja.
2. Hacka bananschalottenlöken till chutneyn fint. Fräs lätt under omrörning i en kastrull tillsammans med farinet och rapsolja, ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll på balsamvinäger och lingon. Ställ tillbaka på plattan och låt småputtra under lätt omrörning i ca 5 minuter.
3. Skala de olika löksorterna, skär tunt och fräs mjuka i lite rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda ner hackade kryddor.
4. Servera köttbullarna med tillbehören och ett gott mos. Garnera eventuellt med mer lingon.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...