Annons

Annons

Konsten att tunna ut en kycklingfilé


Kycklingfilé

Här är en instruktionsfilm om hur du tunnar ut en kycklingfilé. Kan vara bra om du vill att det ska gå snabbt när du steker eller grillar. Eller om du vill fylla filén, som i receptet nedanför.

Annons

 

Parmesan- och nötfylld kycklingfilé

● 4 pers ● ca 1 tim

 

4 kycklingfiléer

salt och peppar

1 dl hasselnötter

2–3 kvistar färsk rosmarin eller ca 1 msk torkad

100 g finriven parmesan

pressad saft och finrivet skal av 1 citron

Gilla Allers på Facebook

Örtkräm

2 dl crème fraiche

ca 1/2 dl hackade färska eller frysta örter, t ex persilja, gräslök

Dessutom behövs

tandpetare eller steksnöre

 

1. Sätt ugnen på 130°. Torka av kycklingen och skär bort eventuella senor. Skär ett snitt nästan helt igenom varje filé men spara ca 3 mm i botten. Vik upp så att du får en platt, stor filébit. Salta och peppra.

2. Finhacka nötter och rosmarin. Blanda med parmesan, citronskal och -saft. Fördela fyllningen på de platta kycklingbitarna, tryck till och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller bind ihop med steksnöre.

3. Bryn de fyllda filéerna några minuter tills de får fin färg. Lägg över dem i en smord eldfast form, och laga färdigt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 40 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingens innertemperatur ska vara ca 72°.

4. Örtkräm: Rör samman crème fraiche med örterna.

5. Skär kycklingrullarna i skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat. Klicka över örtkrämen. Servera gärna med en fräsch sallad.

 

Recept: Sandra Palmqvist

Bild: Anette Nilsson

Filmfotograf: Peter Helperin

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...