Annons

Annons

Gör egen vinbärsgelé

Nu mognar vinbären och tunga klasar bara hänger och väntar på att bli plockade! Varför inte koka gelé och spara lite sommarsmak på burk.

Mejla
Dela (43)
Pinna

shutterstock_33365419

Vinbärsgelé

•ca 4 dl

Skölj och rensa 1 liter röda eller svarta vinbär. Lägg bären i en kastrull och häll över 1 dl vatten. Koka bären under lock i ca 5 minuter eller tills de avgivit sin saft, rör runt och pressa lite på bären. Häll upp bärmassan att självrinna i silställning. Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda kastrullen. Rör ner 1 dl gelésocker multi* per dl avrunnen saft. Värm upp och låt koka i en halv minut. Skumma gelén och häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förslut väl och förvara mörkt och svalt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

*Gelésocker multi innehåller vegetabiliskt geleringsmedel, du hittar den på sockerhyllan i butiken.

Av Irene Ingelmark
Bild: Shutterstock

Läs också!

3 bra och snabba tips när du gör sylt och gelé

hemlagad-sylt


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...