Annons

Annons

Knepet som gör ALLA förhållanden bättre

Det är inte lätt att veta exakt vad som gör ett förhållande bättre, men det finns en åtgärd som är bevisat effektiv.


relation-puff

Även om det inte är alla som lever efter tvåsamhetens alla regler så är det trots allt många som strävar efter att leva i ett lyckligt förhållande med en partner. Och för att lyckas finns det vissa saker vi bör tänka på, så klart.

Annons

Vissa saker känns självklara, men faktum är att det endast finns en sak som forskare har kunnat bevisa leder till ett bättre förhållande, skriver Theresa E DiDonato, professor i psykologi vid Universitetet i Loyola.

Gör något roligt – tillsammans!

Det handlar om att få sin partner att göra något nytt, roligt tillsammans med dig.

Det är dock inte så lätt som det låter. Både forskare och par trodde till stor del att det räckte med att spendera tid tillsammans, och många är nog beredda att erkänna att vanor och rutiner ofta tar över i förhållanden. Men faktum är att flera (av varandra oberoende) studier har visat att det krävs ansträngning och att ni som par upptäcker nya saker tillsammans.

Men det är inte allt. Om ni bestämmer er för att åka iväg på en rundvandring bland Wales fornlämningar och ingen av er tycker att det är särskilt roligt ger det ingen effekt. Det krävs alltså att ni faktiskt uppskattar det ni gör. Att BÅDA uppskattar det ni gör.

Om ni gör detta bygger ni ett starkare förhållande med positiva upplevelser som bara ni delar.

Källa: Psychology Today.
Text: Joel Linde, elle.se

Läs också

Fyra ord på S som kan rädda ditt äktenskap

giftaLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...