Annons

Klart! De leder Musikhjälpen 2017

Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi är årets programledare för P3:s och SVT:s Musikhjälpen. Årets insamling går till att bekämpa barnsexhandeln. "Ett av vår tids största problem", säger Molly Sandén.

Mejla
Dela (41)
Pinna

Farah Abadi, Kalle Zackarie Wahlström och Molly Sandén. Programledartrion till ”Musikhjälpen”. Bild: Stina Stjernkvist/SVT

Årets tema: ”Barn är inte till salu”

Musikhjälpen är ett återkommande inslag i juletider. Tre programledare i en glasbur sänder radio och TV dygnet runt någonstans i Sverige för att skramla pengar och uppmärksamma en humanitär katastrof. Förra året samlade Musikhjälpen in över 49 miljoner kronor till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan, skriver SR.

Annons

I år kommer pengarna gå till kampen mot barnsexhandel under namnet ”Barn är inte till salu”.

Gilla Allers på Facebook

– Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det, säger Kalle Zackari Wahlström som är en av tre programledare i år.

Kalle Zackari Wahlström är kanske mest känd från sina personliga träningsprogram i TV. Där har han bland annat testat tillvaron som gympalärare.

”Ett av vår tids största problem”

Vid sin sida kommer han att ha Farah Abadi och Molly Sandén.

– Det är ett svårt och tungt ämne då det handlar om barn som far illa men också viktigt att uppmärksamma att vi alla, på egen hand men framför allt tillsammans, kan göra världen lite bättre, säger Farah Abadi, som till vardags leder Relationsakuten i P 3.

Molly Sandén, känd från bland annat Melodifestivalen, menade att ämnet är viktigt och värt att lyftas. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri, skriver SR i ett pressmeddelande.

– Barnsexhandeln är något som få vågar prata om men som är ett av vår tids största problem. Brotten sker ofta under radarn så det är väldigt svårt att lokalisera dem. Problematiken behöver komma upp till ytan så människor får kunskap och kan vara mer uppmärksamma, säger Molly Sandén.

Sänder live från Umeå

Programledarna kommer att sända live från en glasburen i Umeå med start måndag 11 december. Uppdraget innebär att sända live nonstop i 144 timmar. Buren kommer att gästas av artister och folk kan önska låtar av trion under insamlingen.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i P3 och SVT Play.

 

Missa inte: Svenne: Jag blev alkoholist och svek mitt barn


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...