Annons

Annons

Klara Lind vann Sveriges mästerkock 2017: ”Jag har aldrig varit så nervös”

Klara Lind vann matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock 2017. Och finalen var rafflande; ett misstag i början och total felbedömning av tiden gjorde det hela mycket dramatiskt. – Jag började skaka när jag insåg vad jag glömt, säger Klara Lind


Klara Lind är Sveriges nya mästerkock!

Klara Lind tog hem segern i Sveriges mästerkock 2017 – trots missarna

Lärarvikarien Klara Lind, 28, från Stockholm vann Sveriges mästerkock 2017 och blev därmed den sjunde personen som fick den prestigefyllda titeln.

Grattis! Hur känns det?

– Jättebra och omtumlande! Jag har aldrig varit så nervös. Gillis och jag har ju varit lite rivaler under programmets gång. Han är väldigt duktig, men jag kände att jag är starkare, att jag måste ta hem det här.

Vad har sporrat dig?

– Jag är tävlingsinriktad, vill vara bäst. Det sitter i både själ och hjärta. Och så vill jag bräcka de andra, speciellt killarna, många var väldigt grabbiga och stämningen kunde bli lite väl macho.

Annons
Gilla Allers på Facebook

RECEPT: Testa Klaras läckra Gazpacho

Vad är du mest nöjd med i finalen?

– Frukosten. Den är jag supernöjd med. Alla deltagare som åkt ut tidigare var där och stöttade. Det kändes väldigt bra.

Vilket var ditt upplägg för att vinna?

– Att vara fokuserad – och att ha en plan B. För det finns inget utrymme för misstag. När Gillis kändes nervös intalade jag mig att bara andas och fortsätta. Jag sa hela tiden till mig själv att njuta och vara närvarande.

Vad har överraskat dig under veckorna i mästerkocksköket?

– Hur jag själv funkar, hur mycket jag orkat mentalt och att jag presterat. Jag tycker att jag utvecklats som person och kunnat ladda om och stå ut med mycket väntan. Jag vågade söka och det gick så bra!

Bästa händelsen förutom vinsten?

– Tomattävlingen, när jag gjorde en gazpachosoppa.  Allt funkade för mig och jag kände mig säker

Vad händer nu?

– Nu är det bara att köra, såååå mycket att göra nu när boken kommer. Jag vill ta alla tillfällen i akt och förvalta detta. Det känns som om jag kan jobba dygnet runt.

Fakta: Klara Lind – Sveriges mästerkock 2017

Namn: Klara Lind
Ålder: 28
Familj: Sambon Cliff
Bor: I Sundbyberg, Stockholm
Yrke: Vikarie i skolan, har även jobbat som säljare och på restauranger med det mesta – utom mat
Framtidsplaner: Drömmer om att ha ett eget matlagningsprogram i tv.
Lagar helst: Gärna färsrätter och stark mat.
Avskyr: Lamm, efter den dålig lunch har jag väldigt svårt för det.

Av Maria Wigur
Foto: TV4

Läs också

Klara Lind om osäkerheten: ”Man vet ju aldrig om man är tillräckligt bra”Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...