Annons

Så löser du 10 vanliga klädkriser

Klädkriser, vi har dem alla… Oavsett om det handlar om att den fina vita blusen är alldeles för skrynklig, eller om du har råkat få läppstift på din favorittröja. Vi lär dig hur du löser 10 vanliga situationer för att avvärja klädkrisen snabbt och enkelt.

Mejla
Dela (20)
Pinna

klädvård tips

10 tips som räddar kläderna

Hej då, noppriga tröjor

Noppriga tröjor eller tights blir snabbt fina igen om du använder en rakhyvel som du drar försiktigt över tyget.

Slipp knappar som ramlar av – för alltid

Du kan enkelt förhindra att knappar ramlar av genom att pensla lite genomskinligt nagellack över knapparna. Detta är ett enkelt sätt att försegla tråden.

Annons

Plattången kan rädda dagen!

Har favoritblusen blivit skrynklig just när du har som mest bråttom? Använd plattången för att släta ut tyget där det skrynklat ihop sig. Tänk bara på att torka av ytan på plattången först så att du inte får fula fläckar av gamla hårprodukter på kläderna.

Gilla Allers på Facebook

Ingen skoputs hemma? Inga problem!

Behöver läderskorna lite extra glans kan du använd bodylotion för att få tillbaka lystern i lädret. Du kan också använda fönsterputs!

Svåra svettfläckar på käderna?

Har du plagg som tenderar att få fula svettfläckar som är svåra att få bort? Spreja lite utspädd citronsaft på fläckarna innan du lägger dem i maskinen så går det enklare att bli av med lukten.

Förhindra att det går maskor i strumpbyxorna

Vi har alla varit där… Stora maskor i strumpbyxorna precis när vi minst anar det! Du kan förhindra krisen genom att spreja lite hårsprej över stumpbyxorna. Är olyckan ändå framme? Stoppa olyckan från att bli större genom att pensla genomskinligt nagellack runt hålet.

Läs också: 3 goda anledningar att spara gamla nylonstrumpbyxor

Har de vita tygskorna blivit grå? Så här löser du det!

Gör en pasta av bikarbonat och vatten och skrubba skorna med till exempel en gammal tandborste. Skölj därefter med vatten så är skorna som nya igen!

Förhindra att nystrukna blusen blir skrynklig direkt

Låt alltid kläderna svalna lite innan du bär dem igen. Om du tar på dig ett nystruket plagg som inte är helt svalt riskerar du att bilda nya skrynklor direkt.

Så får du loss ett blixtlås som fastnat

Nej, du behöver varken byta ut blixtlåset eller slänga plagget. Smörj bara på lite Vaselin och lirka upp blixtlåset istället!

Vattenfläckar på läderskor? Snart ett minne blott!

Det är fult när läderskorna får vattenfläckar men som tur är ingen omöjlighet att få bort. Spreja en blandning med en del vinäger och två delar vatten och torka av så är problemet ur världen. 

Källa: Good housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 saker du ALDRIG ska stoppa i torktumlaren

tumla kläder

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...