Annons

Annons

Kladdkakor i miniformat

Mejla
Dela (19)
Pinna

Kladdkakemuffins med apelsingräddeKladdkakor som förvandlas till fina bakelser när de fylls med apelsinsmakande grädde och hallon.

Kladdkakemuffins med apelsingrädde

● 12 st ● 50 min

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 krm salt

Apelsingrädde

1/2 apelsin
1 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Servering

100 g färska hallon
ev apelsinskal

Annons

1. Muffins: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker och ägg.
2. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, eller på en vanlig, och fördela smeten i formarna. Grädda i 10–12 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten. Låt svalna. Hit kan du förbereda och till och med frysa muffinsen.
3. Apelsingrädde: Riv skalet och pressa saften av apelsinen ner i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en fast kräm.
4. Servering: Varva apelsingrädde och hallon på muffinsen. Garnerna gärna med lite extra apelsinskal. Servera genast.

Gilla Allers på Facebook

Av METTE ANKARLOO

Bild: RALPH MÅNSSON


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...