Annons

Annons

Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

En perfekt somrig kombo av vit choklad och jordgubbar! Dessutom är de här kladdiga rutorna enkla att lyckas med.

Mejla
Dela (0)
Pinna

kladdkaka-med-vit-choklad-och-jordgubbar-recept

En kladdkaka med vit choklad och jordgubbar är alltid svårslaget! Bästa receptet får du här.

TESTA OCKSÅ: Glutenfri kladdkaka med vit choklad

• 12 st • 50 min

150 g smör
4 ½ dl socker
4 ägg
4 ½ vetemjöl
50 g vit choklad
300 g jordgubbar, färska eller tinade frysta
florsocker

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med hallon- och blåbärsgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, cirka 25×30 centimeter, med bakpapper. Smält smöret i en gryta och låt det svalna lite. Rör sedan ner socker, ägg och mjöl, blanda ordentligt till en slät smet.
2. Häll ut smeten i långpannan. Hacka chokladen och dela stora jordgubbar, fördela över kakan.
3. Grädda i 25–30 minuter. Dra kakan av plåten och låt svalna på galler.
4. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. De är som godast på bakdagen.

Gilla Allers på Facebook

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Testa också

Jordgubbssaft med fläder

jordgubbssaft-med-flader-recept-puff


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...