Annons

Annons

Kladdkaka med krämig topping och apelsin

Kladdkakan är en riktig favorit. I det här receptet får den fint sällskap av en lätt och syrlig citrusfyllning. Oemotståndligt god!


kladdkaka-med-farskost-och-apelsin-recept

Vår kladdkaka med färskost och apelsin är något alldeles extra. Fyllig choklad, krämig färskostkräm och sötsyrliga apelsiner.

Recept: Mjuk apelsinkaka med kardemumma

Kladdkaka med färskost och apelsin – recept

1 kaka, ca 10 bitar

Recept: Syrlig frestelse med citron och lime

125 g smör eller margarin
125 g mörk choklad
2 ½ dl socker
2 ägg
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl

Recept: Kladdkaka med vit choklad och tranbär

topping
1 dl crème fraiche
1 dl färskost
1 ägg
½ dl socker
2 tsk potatismjöl

garnering
2 apelsiner
2 blodapelsiner

Recept: Saftig morotskaka med apelsin

1. Sätt ugnen på 175°.Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar botten.
2. Smält smöret eller margarinet tillsammans med chokladen, som brutits i mindre bitar, på svag värme i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt socker, ägg och salt och rör smeten slät. Sikta ner vetemjölet och rör. Bre ut smeten i formen.
3. Rör samman alla ingredienserna till toppingen och bre ut krämen jämnt över kaksmeten.
4. Filéa apelsinerna och lägg ut klyftorna jämnt över kakan.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen stannat och kakan fortfarande är lite kladdig i mitten.

Av: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Annons
Gilla Allers på Facebook



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...