Annons

Chokladkaka med apelsin och chokladmousse

Bjud på kladdig kladdkaka extra allt! Rivet apelsinskal sätter smak på denna goda kladdkaka som bakas med kakao och brynt smör. Ovanpå brer vi ett tjockt lager len chokladmousse av mjölkchoklad och grädde. Kakan toppas med riven mörk choklad.

Mejla
Dela (36)
Pinna

Kladdkaka-med-apelsin-och-chokladmousse-recept

Kladdkaka med apelsin och chokladmousse – en drömgod kaka för chokladälskaren.

Mer gott av choklad: Cheesecake med snickerstäcke

Kladdkaka med apelsin och chokladmousse – recept

• ca 10 bitar

Mer gott med choklad: Chokladmazariner med pepparkakskräm

125 g smör
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl kakao
2 apelsiner, finrivet skal
2 ägg

Annons

Chokladmousse
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Garnering
finhackad mörk eller ljus choklad
finrivet skal av ca 
1 apelsin

Mer gott av choklad: Kladdiga brownies med dajm

1. Sätt ugnen på 175°. Smält och bryn smöret lätt i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, salt, kakao och finrivet apelsinskal i det brynta smöret till en klumpfri smet. Rör ner äggen, ett i taget.
2. Häll smeten i en brödform, ca 30×8 cm, med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kladdkakan ska vara lös i mitten. Låt svalna.
4. Hacka chokladen, smält den över vattenbad.
5. Vispa grädden ganska fast. Vänd ner den smälta chokladen, rör till en jämn mousse. Lägg chokladmoussen ovanpå kakan. Strö över finhackad choklad och finrivet apelsinskal. Ställ kallt ca 60 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...