Annons

Annons

Kladdigaste kladdkakan

Testa vad som faktiskt kan vara världens kladdigaste kladdkaka!


Syrlig-citronkaka

Syrlig citronkladdkaka

● 12–15 bitar ● 50 min

250 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 citroner
4 dl vetemjöl

Servering

lättvispad grädde
ev 2 passionsfrukter

1. Sätt ugnen på 175°.  Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
2. Smält smöret i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta från värmen och rör i socker och ägg. Riv skalet och pressa saften från citronerna. Blanda ner i grytan. Sikta sist i mjölet och blanda noga.
3. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
4. Låt kakan svalna och kyl den sedan gärna. Servera med lättvispad grädde och gärna urgröpt passionsfruktkött.

Annons

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...