Annons

Annons

Underbart kladdiga muffins

Färska bär och vispgrädde toppar de ljuvliga kladdkakemuffinsen med choklad. Du bakar dem på bara 15 minuter!


kladdkakemuffins-recept

• 12 st

100 g smör
100 g god mörk kvalitetschoklad
1 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Topping
1 ½ dl vispgrädde
Färska bär eller färsk frukt i bitar

Dessutom behövs

12 muffinsformar

1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg i den. Rör tills chokladen smält. Rör i socker, ägg och sist mjölet.
2. Fördela smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Grädda i 5–6 minuter. Låt kallna.
3. Toppa med vispad grädde och bär eller frukt.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...