Annons

Annons

Så håller du keson fräsch längre

Det går att förlänga hållbarheten på keso bara genom att göra en liten grej när du ställer in den i kylskåpet!


Keso, cottage cheese, är perfekt att använda i alltifrån sallader till matiga mackor. Många som tränar tycker om att äta den proteinrika mejeriprodukten eftersom den bidrar med viktiga byggstenarna till musklerna.

Annons

keso hållbarhet

Kort hållbarhet

Keso kom till Sverige från USA 1958 och lanserades av dåvarande Mjölkcentralen. Utmaningen med produkten var från början just hållbarheten eftersom den låg på runt 4-5 dagar. I dag håller en oöppnad förpackning keso ungefär 21 dagar i kylskåpet, en öppnad förpackning dock betydligt kortare.

Recept: Kesoplättar med hallonkvarg

Men, precis som med de flesta livsmedel, är bäst före-datumet en rekommendation och det bästa sättet att avgöra om ett livsmedel blivit dåligt är att lukta och smaka på det – smakar det okej är det helt okej att äta.

Så ger du keson längre hållbarhet

Att ge Keso längre hållbarhet är superenkelt, allt du behöver göra är att ställa förpackningen upp och ner i kylskåpet. Ställ gärna förpackningen på ett litet fat så slipper du att ev vätska läcker ut i kylskåpet.

Recept: Bakad sötpotatis med fetakeso

Det här knepet fungerar eftersom luft får svårare att tränga in i förpackningen. När du placerar keson med locket uppåt läcker luft in vilket påskyndar den nedbrytningsprocess.

Källa: Arla.se mfl.
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 saker du ALDRIG ska stoppa i frysen

vilken mat kan man frysa?Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...