Annons

Katarina Hultlings rädsla: ”Jag vet att jag kommer att dö av cancer”

För tre år sedan fick Katarina Hultling glädjebeskedet att cancern var borta. Trots det lever hon fortfarande med rädslan att sjukdomen ska komma tillbaka.

Mejla
Dela (175)
Pinna

Katarina Hultling tänker på cancern varje dag

Den tidigare SVT-profilen Katarina Hultling, 62, fick diagnosen bröstcancer 2011. Sedan dess har hon varit öppen om sin kamp mot sjukdomen. Bland annat har hon visat upp sitt hårlösa huvud i Skavlan 2012, och varit ambassadör för Cancerfonden.

Annons

– Om jag bara har hjälpt EN enda människa med att vara öppen om min barnlöshet eller cancer så är jag glad, säger hon i en ny intervju med Expressen.

Läs också: Anna, 41, fick bröstcancer under graviditeten: ”Tvungen att försöka överleva”

För tre år sedan fick Katarina glädjebeskedet att cancern var borta och i våras avslutades behandlingarna. Men trots det lever hon fortfarande med rädslan att sjukdomen ska komma tillbaka, oron att än en gång drabbas finns gnagande i bakhuvudet hela tiden.

Gilla Allers på Facebook

– Varje gång jag får ont någonstans tror jag att det är metastaser och blir orolig. Men då får jag backa tillbaka och tänka att det är det nog inte, jag är ju ändå utskriven, säger hon.

Läs också: Ulrika tatuerade över ärret efter bröstcancern: ”Otrolig känsla”

Katarina Hultling slutade på SVT för tio år sedan. Idag är hon istället kommentator hos TV4, ett jobb hon säger att hon trivs otroligt bra med. Men trots det så går det inte en dag utan att hon tänker på sjukdomen hon drabbades av för sex år sedan.

– Jag tänker på cancern varje dag och undrar när den ska komma tillbaka. Jag vet att jag kommer att dö av cancer.

 

Text: Malin Ljung

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Läs också: Frun dog i cancer – snart kan dottern dö: ”Till dess ska vi ha roligt”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...