Annons

Annons

Kasslergratäng med grönsaker

Recept på läcker vardagsmat – kasslerskivor på en bädd av grönsaker och toppad med ett täcke av ost och crème fraiche.

Mejla
Dela (0)
Pinna

kasslergratang-med-gronsaker-recept

Det läckra receptet ger dig 4 portioner härlig kasslergratäng med grönsaker på bara 40 minuter!

4 pers  40 min

600 g kassler
1 msk rapsolja

Grönsaker
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
1 rödlök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl hackade blandade örter
salt och peppar

Gratängtäcke
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad cheddarost

1. Skär kasslern i tunna skivor och stek dem i lite rapsolja, ca 1 minut på var sida.

2. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna.

Annons

Skär paprikorna i mindre bitar och strimla chilin. Skär löken i klyftor. Skiva vitlöken.

3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i paprikor, chili och lök, låt fräsa i 2–3 minuter. Lägg i vitlök och örter och fräs i ytterligare 1/2 minut. Salta och peppra. Lägg över grönsakerna i en smord eldfast form och placera kasslern ovanpå.

4. Blanda crème fraichen med osten och bre över kasslerskivorna. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få lite färg, ca 15 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...