Annons

Annons

Kantarellsoppa med vitlök

Njut av en ljuvlig soppa med fantastisk smak av smörstekta kantareller, grädde och vitt vin. Enkel att göra och lite lyxig att äta!

Mejla
Dela (3)
Pinna

kantarellsoppa

● 4 pers ● 40 min

200 g kantareller
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
2 msk smör eller olja
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1–2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
peppar

Äppel- och baconröra
1 paket bacon, ca 140 g
1 äpple
200 g färskost
4 skivor gott bröd, och lite extra vid sidan om

Annons

Garnering
smörstekta kantareller

1. Ansa kantarellerna och skär i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs allt i en kastrull med smör eller olja tills det är mjukt. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll i vatten, buljongtärning och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Mixa soppan nästan helt slät och smaka av med peppar (sältan får du av buljongtärningen).
2.Äppel- och baconröra: Knaperstek baconet. Låt svalna och hacka ner i mindre bitar. Tärna äpplet fint. Blanda baconet med färskost och äppeltärningarna. Smaka av med peppar.
3. Servera äppel- och baconröran på brödskivor tillsammans med soppan. Garnera gärna soppan med några extra smörstekta kantareller.

Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...