Annons

Annons

Kantarellpaj med bacon och ost

En matig, snygg och underbart god kantarellpaj med både bacon och västerbottensost.

Mejla
Dela (0)
Pinna

kantarellpaj2

Kantarellpaj med bacon och västerbottensost

• 6 pers • ca 1 1/2 tim

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk iskallt vatten
2 msk blandade torkade örter, t.ex. persilja och dill

Fyllning

150 g kantareller
1 rödlök
smör till stekning
salt
1 pkt bacon, 140 g
1 liten påse babyspenat, ca 60 g
6 dl riven västerbottensost, ca 300 g

Äggstanning

3 ägg
2 1/2 dl mjölk

Annons

1. Sätt ugnen på 200º.
2. Pajdeg: Kör snabbt ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå i kylen i ca 30 minuter.
4. Rensa svampen och skär i grova bitar. Skala och finhacka rödlöken. Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan.
5. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i pannan.
6. Fyll pajskalet med bacon, svampfräset, spenat och riven ost.
7. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen för hand. Häll den över fyllningen i pajskalet.
8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter tills den fått fin färg och äggstanningen har stannat.

Gilla Allers på Facebook

Bild: Ralph Månsson

Så slipper du hacka grönsaker – någonsin igen!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

 

Fler kantarellrecept!

kantarell-lasagneLyxlasagne med kantareller

kantarellsoppa-med-parmaKantarellsoppa med parmaflarn

Kantarellfylld färsbiff med pepparsåsKantarellfyllda färsbiffar


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...