Annons

Annons

Kanal 5 försvinner i 1,5 miljoner hushåll

Telias kunder blir av med Kanal 5-kanalerna från och med den 8 juni. Det hela beror på att Telias förhandlingar med Discovery har strandat. Totalt drabbas drygt 1,5 miljoner tittare, skriver Aftonbladet.


Från och med torsdag nästa vecka, den 8 juni, kan Telias kunder inte längre se Discoverys kanaler, där bland annat Kanal 5 ingår. Det meddelar Telia i ett pressmeddelande.

Anledningen är att de två bolagen inte lyckats komma överens och förhandlingarna strandat. Förutom Kanal 5, blir tittarna också av med bland annat Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Discovery Channel, skriver Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen har Telia drygt 750 000 hushåll som kunder, vilket motsvarar ungefär 1,5 miljon tittare.

”Uppriktigt ledsna”

Telia beklagar att företagets kunder nu blir av med flera kanaler.

Annons

– Tyvärr har vi inte kommit överens i förhandlingen. Vi har gjort allt vi har kunnat för att hitta en lösning och vi är uppriktigt ledsna över att våra kunder kommer i kläm. Discovery vill fortfarande begränsa var och på vilket sätt våra kunder tittar på tv kombinerat med orimliga prishöjningar, och det kan vi inte acceptera, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, i pressmeddelandet.

I stället för Kanal 5 och de andra kanaler som nu försvinner, ska Telias kunder få tillgång till kanalen HBO Nordic.

– Vi vet att det många kunder kommer att sakna de kanaler som nu försvinner, men vi hoppas att de tills vidare kommer att uppskatta de nya alternativen från några av de mest populära innehållsleverantörerna, säger Jonas Hasselberg.

”Inga planer på att lämna”

Discovery Network Swedens presschef Dan Panas säger till Aftonbladet att han är förvånad över att Telia skickat ut pressmeddelandet.

– Vi har inga som helst planer på att lämna Telias plattform. Vår dörr för förhandlingar står öppen, säger han till tidningen och fortsätter:

– Vi tycker att det är konstigt, förvånande och framför allt sorgligt att Telia som för över en vecka sedan informerade sina hushåll om att 8 juni är deadline för förhandlingar nu istället har valt att hota att blockera sina hushåll från Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, allt högklassigt Discovery-innehåll och all efterlängtad sport på alla våra kanaler.

Tittarna kommer bland annat att gå miste om den kommande svenska VM-kvalmatchen i herrfotboll som U21-EM och Franska öppna mästerskapen i tennis, skriver Aftonbladet.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...