Annons

Kalle Moraeus om sista ”Moraeus med mera”

Spelmannen Kalle Moraeus gör sitt sista "Moraeus med mera". I avslutningsprogrammet gästas han av bästisen Lisa Miskovsky. "Det kan vara det bästa avsnitt vi spelat in", säger han till Expressen.

Mejla
Dela (81)
Pinna

Sista ”Moraeus med mera”: ”Det är lite sorgligt”

Lördag kväll sänds det sista ”Moraeus med mera” i SVT någonsin.

Benny Andersson och Kalle Moraeus. Bild: SVT

Just den här junikvällen i Orsa gästas spelmannen och programledaren Kalle Moraeus av bästisen Lisa Miskovsky men även Good Harvest, Benny Andersson och Linda Pira. Kvällen till ära firar Orsa Spelmän 30 år och över 50 violinister från Dalarnas Spelmansförbund förgyller också kvällen.

Annons

Lördagskvällens avsnitt är inte bara säsongens sista, SVT har valt att lägga ner programmet helt.

– Det är slut med det. Det är lite sorgligt, sista avsnittet som sänds på lördag, kan vara det bästa avsnitt vi spelat in. Det är mycket känslor. Det kändes i hjärtegropen naturligtvis, säger Kalle Moraeus till Expressen.

Deltar i Melodifestivalen 2018

Riksspelmannen är nu inställd på att lägga mer tid på musiken. Till våren är han tillbaka i rutan som deltagare i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Orsa Spelmän. Bidraget heter ”Min dröm”.

– Vi kommer inte göra någon tysk tecnopop-influerad musik ifrån 1977, det blir det inte, utan det blir nog ganska hög igenkänningsfaktor tror jag, säger Kalle Moraeus till Sameradion.

Kalle Moraeus. Bild: IBL Bildbyrå

Efter Melodifestivalen hoppas han kunna åka på en sommarturné.

– På ett sätt är Mello väldigt lite att göra. Det är tre minuter av musik, när jag spelar med Benny spelar vi 53 låtar, säger han till tidningen om arbetsbördan under Melodifestivalen.

”Moraeus med mera” sänds lördag den 2 december klockan 20 i SVT1!

Den 23 december sänds också ”Moraeus med mera – julspecial” klockan 20 i SVT!!

 

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL och SVT

 

Missa inte: Kalle Moraeus om sitt handikapp: ”Hade det inte så enkelt”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...