Annons

Här är årets julvärdar i SVT

2017 blir ett historiskt år! För första gången någonsin får SVT två julvärdar i form av Lotta Lundgren och Erik Haag. "Det känns mysigt att få vara två", säger Lotta Lundgren.

Mejla
Dela (296)
Pinna

SVT har varit hemlighetsfulla inför presentationen. Enligt kanalen har avslöjandet dröjt på grund av huvudpersonens fullspäckade schema.

Erik Haag och Lotta Lundgren är julvärdar i SVT Bild: Janne Danielsson/SVT

Men på måndagsförmiddagen var det till sist dags.

Under en presskonferens i tv-huset i Stockholm avslöjade SVT att det – för första gången någonsin – kommer att vara ett par som håller i sändningen. Årets julvärdar blir Lotta Lundgren och Erik Haag.

Annons

– Det känns mysigt att få vara två, säger Lotta Lundgren i samband med presskonferensen.

Tradition och mat

Årets julvärdar berättar att de kommer att fokusera mycket på traditioner och förstås julmaten. Men de poängterar också vikten av att julfiranden kan se väldigt olika ut.

Gilla Allers på Facebook

– På julen kommer några människor känna sig lite exkluderande, det sitter liksom ihop med själva julen. Där spelar julvärden en viktig roll, att de som är ensamma ändå kan få sällskap. Har man en väldigt rörig jul med mycket folk är det kanske inte lika viktigt. Därför känns det som ett kul och viktigt uppdrag, säger Erik Haag.

Kalle i djungeln. Bild: Buena Vista

Sändningen på julafton börjar traditionsenligt strax före klockan 15. Därefter är det dags för Kalle Anka och hans vänner att önska tittarna en god jul.

Lotta Lundgren trycker också hårt på vikten av att hålla på traditionen, men samtidigt våga ta ett steg utanför det invanda mönstret.

– Traditioner är ett barn av sin tid. Man kan ändra på lite grann, men man ska inte ändra på allt. Kärnan är fast. Sedan tycker jag att det skulle vara mysigt med Arne Weise varje år, men ingen kan ju hålla på för evigt, säger Lotta Lundgren.

Bild: IBL Bildbyrå

Mandelmanns i TV4

Spelbolaget Unibet hade Lotta Lundgren som favorit följt av Leif GW Persson och Sven Melander. Även hos spelbolaget Betsson var samma trio favorittippade om än i en annan ordning. Leif GW Persson toppade listan följt av Lotta Lundgren och Sven Melander.

Men det är inte bara SVT som har en särskilt värd under julaftonen.

Tidigare under hösten presenterade TV4 Marie och Gustav Mandelmann från succéprogrammet ”Mandelmanns gård” som kanalens julvärdar 2017.

– Vi gör det på vårt eget sätt, med värme och kärlek, sa Marie Mandelmann till Ystads Allehanda när värdskapet offentliggjordes.

Marie och Gustav Mandelmann. Bild: IBL Bildbyrå

SVT:s julvärdar genom tiderna

Sanna Nielsen 2016

Gina Dirawi 2015

Henrik Dorsin 2014

Petra Mede 2013

Sarah Dawn Finer 2012

Kalle Moreus 2011

André Pops 2010

Lisbeth Åkerman 2009

Lasse Kronér 2008

Anne Lundberg 2007

Ingvar Oldsberg 2006

Blossom Tainton 2005

Ernst Kirchsteiger 2004

Lotta Bromé 2003

Arne Weise 2002 – 1972

Bengt Feldreich 1972 – 1959

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...