Annons

Julia, 101, började springa förra året – nu har hon världsrekord

Behöver du lite ny motivation till träningen? Kanske kan historien om Julia Hawkins kan vara till hjälp. Hon slår rekord efter rekord i löpning – något hon började med vid 100 års ålder.

Mejla
Dela (178)
Pinna

Julia Hawkins: ”Jag har alltid gillat att tävla”

Känner du att du kan börja ta det lite lugnare på grund av åldern? Tänk igen! Ålder är ingen ursäkt att sluta röra på sig, och Julia Hawkins är ett praktbevis på detta.

Annons

Som 81-åring var hon ute efter en ny utmaning i livet, så då började hon tävlingscykla. Och som om det inte var nog bestämde hon sig som 100-åring för att testa på löpning.

– Jag visste att jag kunde springa eftersom jag alltid brukar vara i trädgården och jobba, och när telefonen ringer så springer jag in för att svara, säger Julia till Runners World.

Ett inlägg delat av Jen Jet (@selfevolveco)

Och trots att hon haft en relativt kort löpkarriär så ha det gått oförskämt bra för 101-åringen. Redan förra året satte hon världsrekord för sin åldersgrupp i National Senior Olympics Games i Birmingham, Alabama, när hon sprang 100 meter på 39,62 sekunder. Ännu ett rekord tog hon när hon sprang 100 meter på 40,12 sekunder i USA Track & Field Masters Outdoor Championships.

Läs också: Victoria led av tinnitus: Jag tränade bort oljuden!

– Jag har alltid gillat att tävla. Jag kan bara ge mig ut och göra det bästa jag kan, och jag behöver ingen eller ingenting för att hjälpa mig, säger Julia till Inc.

Tack vare sina prestationer har Julia fått smeknamnen ”Hurricane” – Orkanen. Något hon dock är mindre förtjust i:

– Jag gillar att orkaner är snabba och att jag är snabb, men orkaner gör skada och jag vill inte göra skada, säger Julia till Runners World.

Träningen håller hon på en lagom nivå och väljer att försöka prestera på tävlingarna istället. Hemma trivs hon bäst i trädgården.

– Jag vill inte slösa för många sprinter, för jag har bara ett visst antal av dem kvar i mig, säger Julia. I den här åldern blir man inte bättre på vad man gör, varje dag blir man i stället lite sämre.

Foto: Instagram Källa: Runners World

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Läs också: Från ”småfet partypingla” till triathlonfantast – Susanne, 42, gör sin femte Ironman


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...