Annons

Annons

Julgodis med tre sorters choklad

Julgodis med mörk, ljus och vit choklad – här är recept på julgodiset för dig som älskar choklad! Du kan också knyt ett fint band omkring och ge bort som julgåva.


julgodis-tre-sorters-choklad-recept

Lättlagat och vackert julgodis med mörk, vit och ljus choklad.

Julgodis med mörk, vit och ljus choklad – recept

Testa också: Aprikos- och pistagebollar

• 5-6 st

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
100 g vit choklad

Garnering
hackad mandel eller nötter
syrliga karameller eller godis
torkade frukter eller bär
karamellströssel

Annons

Testa också: Chokladdoppade kolastänger

1. Smörj pepparkaksmått lätt invändigt med lite smör. Ställ formarna på smörpapper. Se till så att formarna inte är skeva, utan ligger plant mot papperet.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält var för sig över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Var noggrann med att varken ånga eller vattendroppar kommer i chokladen om du smälter över varmt vattenbad.
3. Bre ut ett tunt lager av den mörka chokladen i bottnen på formarna. Ringla över lite av den ljusa chokladen och avsluta med den vita chokladen.
4. Strö över hackade nötter, mandlar, karameller, godis, torkade frukt eller karamellströssel i chokladen innan den hunnit stelna. Ställ formarna svalt och torrt att stelna.
5. Vid servering, tänj formarna lätt så att chokladkakan lossnar. Förvara godiset svalt och torrt.

Gilla Allers på Facebook

Av Irene Ingelmark
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...