Annons

Annons

Klassiskt julgodis med nougat och rostade nötter

Med endast tre ingredienser – mjuk nougat, mörk choklad och rostade hasselnötter – kan du göra dessa söta små krämiga nougattoppar. Detta julgodis smälter i munnen och gömmer en överraskning i mitten. En perfekt present att ge bort, speciellt till jul.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Julgodis med nougat och hasselnotter recept

Julgodis med mjuk nougat, mörk choklad och rostade hasselnötter.

Mer gott julgodis: Chokladkola med polkagrisar

Julgodis med nougat och hasselnötter – recept

• ca 35 st

Mer juligt gott: Fransk nougat

Annons

ca 35 hasselnötter
125 g mörk choklad
250 g mjuk nougat

Mer julgott:  Vit chokladtryffel med blåbär och lingon

1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det börjar knäppa i skalet och de fått en svagt gyllenbrun färg. Ställ dem åt sidan att svalna.
2. Lägg nötterna i en handduk och vik den dubbel. Gnugga kärnorna tills allt löst skal trillat av.
3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikro.
4. Bryt nougaten i mindre bitar och lägg ner i den smälta chokladen. Rör om tills allt har smält och krämen är slät.
5. Ställ smeten svalt att stelna till krämig konsistens. Rör om i den någon gång under tiden så att den stelnar jämnt.
6. Fyll den krämiga smeten i en spritspåse som försetts med en krusig tyll (sprits).
7. Lägg nötterna en i taget på smörpapper och spritsa en nougattopp så att nöten hamnar mitt i pralinen. Ställ hela smörpapperet med pralinerna svalt att stelna innan de lossas från papperet.

Gilla Allers på Facebook

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...