Annons


Allers-Tradgard-loggaJulens bästa trädgårdsböcker

Njut av årets alla trädgårdsböcker nu när täppan är i vila. Vinterns bästa trädgårdssyssla utförs i en skön läsfåtölj. Här är våra favoriter!

Mejla
Dela (8)
Pinna

BESKÄRA FRUKTTRÄD OCH BÄRBUSKAR

Författare: Susanna Rosén & Pia Lundgren
Illustrationer: Eva Rönnblom

Förlag: Bokförlaget Semic
När och hur man beskär är några av de vanligaste frågorna. En lättfattlig, lätthanterlig bok som hjälper både dig och växterna.

I MIN TRÄDGÅRD VILL JAG VARA KARIN

Författare: Elisabeth Svalin Gunnarsson
Förlag: Bonnier Fakta
Odling, djärva rabatter och en stor familj – allt fick plats i Carl Larssons hustru Karins charmiga trädgård.

Annons

TRÄDGÅRDSLYCKA

Författare: Hannu Sarenström
Förlag: Norstedts
Sveriges främsta trädgårdsinspiratör är här med en ny drömbok att känna igen sig i och längta in sig i. Här blir man översköljd av ljuv stämning och lycka!

SKÖRD

Författare: Anette Dieng och Ingela Persson 
Foto: Erik Olsson

Förlag: Natur & Kultur
Vad går att göra med allt man odlar? 
Ett lyckat squash-år kan ju fantasin till slut tryta. Här får vi ett stort antal tips och recept för varje 
gröda i grönsakslandet.

NÄR SJÄLEN FÅR GRÖNSKA

Författare: Eva Robild
Foto: Lina Karna Kippel

Förlag: Bonnier Fakta
Författaren med gedigen praktisk kunskapsbas leder oss in i det parallella trädgårdslivet – den där själen får grönska. Om hur viktig natur och trädgård är för vårt välbefinnande. Råd och metoder för att nå dit.

ROSENS DOFT

Författare: Mischa Billing, akvareller Rie Hägerdal

Förlag: ViniLund
Doft- och smakexperten Mischa Billing har också näsa för rosor. Hon har ägnat åtskilliga dagar i rosenträdgårdar och hittat nya beskrivningar på rosors dofter.

Läs mer:

Så driver du upp amaryllislök

Experternas bästa hyacintidéer

7 tips när du matar fåglarna i vinter

Av Anni Andreasson Foto: IBL, m fl

ANNONS

Fynda trädgårdsprylar direkt från oss

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Amaryllis Sweet Nymph
Letar du efter en amaryllis med det lilla extra till julen - då måste du bara köpa denna! Sweet Nymph är en ljuvlig amaryllis med fyllda blommor i rosa med tydlig mörkrosa ådring och ljusare kanter. Detta är en kortare sort, så man behöver inte oroa sig över knäckta stjälkar då den blir ca 30-40 cm hög. Den får normalt 2-3 blomstänger som avlöser varandra under en blomtid på 6-10 veckor. Sweet Nymph utvecklades av Ton Peter van Nieuwkerk, som är en mästare på att förädla fyllda amaryllisar.

Gå till shoppen

Mässingskruka
Tidlös kruka i solid mässing från det svenska märket Miccis House. Denna glödande vackra kruka tillför värme i inredningen och är både en tidlös klassiker och en modern och dekorativ mässingdetalj för hemmet.

Gå till shoppen

Kombimatare frö Wildlife Garden
Kombimatare Frö från Wildlife Garden är en hängande fröautomat i klassisk design. Häng upp den i närmaste träd, på balkongen eller i en krok nära fönstret vid uteplatsen så att du kan njuta av fågellivet! Det enda som behövs är den medföljande vajern. Sittbyglar för fåglar i två olika storlekar medföljer. Med de små sittbyglarna kan småfåglar som finkar och mesar slå sig ner, och med de större kan även trastar äta. En hängande fågelmatare är svårare för objudna gäster som möss, råttor och större fåglar att komma åt. Kombimataren kommer med en insats i plast som gör att den kan användas för matning med fågelfrön av olika slag, men det går även bra att fylla med äpplen och talgbollar om insatsen tas ur.

Gå till shoppen

Trädgårdsset dyna och redskap
Trädgårdsset i fräscht grönt bestående av en knädyna, en trädgårdsspade och ett par trädgårdshandskar. Knädynan är perfekt att vila knäna på när du ska rensa ogräs. Hela setet kan praktiskt hängas upp på en krok och tar därmed också liten plats vid förvaring.

Gå till shoppen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...