Annons

Annons

Jordgubbspaj

De är inte bara underbart goda. De är också fullproppade med C-vitaminer och antioxidanter. Fyll skålen med bär och njut!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Härligt röd paj med sommarens godaste bär - jordgubben!

Härligt röd paj med sommarens godaste bär – jordgubben!

 Jordgubbspaj med mascarponekräm

 

Pajdeg

225 g vetemjöl

150 g smör

50 g socker

2 äggulor

Fyllning

225 g mascarpone

1#1/2 dl grekisk yoghurt

25–50 g socker eller florsocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

Annons

1 vaniljstång

1 dl vispgrädde

20–30 jordgubbar

Gelé

4 gelatinblad

saften av en citron

2 dl jordgubbssaft eller annan röd saft

Gör så här

  1. Pajdegen. Finfördela smöret i mjölet, tillsätt socker och äggulor och rör ihop till en deg.
    Gilla Allers på Facebook

    Låt vila 1 timme i kylskåp.

  2. Kavla till 5 mm tjocklek och tryck ut den i en pajform, ca 30 cm i diameter. Lägg kikärter i skalet för att den ska hålla formen. Förgrädda i 175° i 15 minuter. Ta ut och häll av ärterna (de kan användas flera gånger) och grädda ytterligare 10 minuter.
  3. Fyllningen. Rör mascarpone och yoghurt och tillsätt socker, citronskal och fröna i vaniljstången.
  4. Vispa grädden och vänd ner i krämen. Fördela på pajbottnen och lägg sedan de skurna jordgubbarna över.
  5. Gelé. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Pressa ur vattnet. Pressa citronen och värm den tillsammans med jordgubbsaften. Lägg ner gelatinbladen och låt dem smälta. Låt saften svalna tills den nästan stelnat. Häll över pajen.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...