Annons

Annons

Jesper Blomqvist om miljonrullningen: ”Jag har blivit blåst”

Let's dance-aktuelle Jesper Blomquist hann briljera I fotbollens absoluta finrum som aktiv. Men miljonerna som rullade in är på upphällningen. "Jag har gjort många dåliga affärer, blivit lurad och gjort misslyckade investeringar", säger Blomqvist till Expressen.

Mejla
Dela (43)
Pinna

Filmtema i Let’s dance. Bild: TV 4

När karismatiske Thorsten Flincks medverkan i Let’s dance gick i stöpet var det många som undrade vem som skulle kunna fylla teatermannens skor. Budet gick till förre fotbollsproffset Jesper Blomqvist som fick teama upp med partnern och Allas-bloggaren Malin Watson. Om Thorsten Flinck är känd för återkommande skandaler så har fotbollsspelaren från Tavelsjö legat betydligt lägre på den fronten.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Under tiden som fotbollsproffs i storklubbar som Manchester United, Parma och Milan kunde han till exempel komma ihåg att ringa upp och gratulera en hängiven supporter från Göteborgstiden på födelsedagen.

Tidigt genombrott. Jesper Blomqvist i svenska landslaget 1996. Bild: IBL

Men även om miljonerna trillade in på kontot under karriären så innebär det inte att Jesper Blomqvist  kan lägga sig på sofflocket. Det är inte så att pengarna kommer att ta slut inom den närmaste framtiden men Jesper Blomqvist måste jobba.

”Har varit godtrogen”

I en intervju med Expressen berättar Jesper Blomqvist att han varit godtrogen i många situationer.

– Jag har blivit blåst. Det har varit någon agent, något spelbolag, någon förvaltare. Jag har gjort alldeles för många dåliga affärer, blivit lurad, gjort misslyckade investeringar, någon före detta sambo som har kostat…

Jesper Blomqvist var något av ett underbarn på fotbollsplanen och upptäcktes tidigt. Han blev dessutom känd för att han alltid hade de långa tröjärmarna neddragna över händerna. Nu berättar han att det är en grej han snodde från en av de stora killarna i Tavelsjös A-lag och som han gjorde till sin.

Ett av hans stora folkliga genombrott som spelare var den episka fint som Jesper Blomqvist bjöd HIF:s Sven Andersson på.

Speluppfattningen och tekniken innebar landslagsplats och lade grunden för en karriär på absolut toppnivå. Efter spel i England och Italien återvände dock Jesper Blomqvist hem till Sverige och Djurgården.

Efter skadeproblem fick han dock lägga skorna på hyllan 2003. I dag bor han på Lidingö och är skild tvåbarnspappa till egna sonen Caspar, 5 och bonusdottern Cornelia, 13.

– Det var ett gemensamt beslut men en skilsmässa är aldrig lätt. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit tufft, och stundtals fortfarande är det, säger han om skilsmässan från Pauline Holst Blomqvist för ett år sedan.

– Men jag och mitt ex har bra kontakt och bor bara 300 meter ifrån varandra så utifrån förutsättningarna känns det som om vi har löst det så bra det går. Vi har verkligen satt barnen i fokus, säger Jesper Blomqvist till tidningen.

”Glidtacklar inte Anja”

Jesper Blomqvist säger att han knappt hunnit testa singellivet än eftersom Let’s Dance slukat det mesta av tiden. Han är sugen på familjeliv men mindre lockad av att hänga på krogen för att hitta någon ny.

Som före detta elitidrottare har Jesper Blomqvist vinnarskalle. Han vill gärna vinna Let’s Dance också men konstaterar att fotbollsplanen och dansgolvet är två olika saker.

– Visst, jag vill göra mitt bästa men det är inte så att jag går in och glidtacklar Anja. Jag måste inte vinna till varje pris.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...