Annons

Annons

Jeanettes felköp får internet att skratta: ”Bjuder jag gärna på”

Jeanette Johansson hade hittat den perfekta hallmattan på Tradera. Men när budgivningen väl var vunnen och Lundby-mattan kom hem fick hon sig ett gott skratt. "Jag skrattade så jag skrek när polletten trillat ner", säger hon.


Varabon Jeanette Johansson har aldrig varit någon nätshoppare av rang. Men när en vän tipsade om Tradera bestämde hon sig för att ge sajten en chans.

Jeanette Johansson. Bild: Privat

Efter att ha klickat sig runt hittade hon det perfekta objektet: En orientalisk matta.

Annons

– Rätt vad det var dök den bara upp. Jag har två sådana mattor sedan tidigare och ville gärna ha en till eftersom mönstret passade så bra ihop med de andra, säger hon.

Gilla Allers på Facebook

Utropspriset låg på imponerande 30 kronor så Jeanette Johansson la sig på 31 kronor och vann budgivningen. För ytterligare sju kronor skulle hon få hem mattan direkt till dörren.

– Här borde jag förstås reagerat. Men jag är ju mest jätteglad och tänkte att det är så här det fungerar på den här sidan. Så jag swishade över pengarna direkt och tyckte att allt är frid och fröjd, säger Jeanette Johansson.

”Hur mycket reaktioner som helst”

I hopp om ännu fler fynd klickade hon sig vidare in på säljarens sida. Där fanns ännu mer heminredning – alla märkta med namnet ”Lundby”.

– Ikea brukar ju ha en massa konstiga namn så jag tänker att det kanske är en Ikea-grej. Sedan slog det mig. Lundby är ju ett dockskåpsmärke. Jag hade själv ett sådant när jag var liten. Jag skrattade så jag skrek när poletten trillade ner, säger Jeanette Johansson.

Här ligger mattan i Jeanettes hall. Bild: Privat

Men nu var det för sent att ångra sig.

När mattan, som är lite mindre än ett vykort, kom hem (”i ett jättesött paket”) bestämde sig Jeanette Johansson för att ta en bild på den i hallen. Via sociala medier har den fått nu enorm spridning och blivit en riksnyhet.

– Jag har fått hur mycket reaktioner som helst och det mesta har varit positivt. Det är många som har skrivit och berättat hur de klantat till det. Har jag gett någon ett hjärtligt gott skratt bjuder jag gärna på det. Jag tror många kan känna igen sig i dråpligheten.

Letar fortfarande hallmatta

Och mattan har kommit till användning – om än inte hemma hos Jeanette.

– Jag gav den till en liten tös så nu är den vardagsrumsmatta i ett dockskåp.

Någon ny hallmatta i en mer lämplig storlek har hon dock ännu inte hittat.

– Den här hade ett mönster som hade passat helt perfekt tillsammans med mina andra. Så det är lite retligt, men jag ska leta vidare, försäkrar hon.

Mattan var mer lämpad för ett dockhus. Bild: IBL Bildbyrå

Och helt avskräckt från nätshoppande är hon inte.

– Nej då! Jag har köpt hem blomfröer som jag har planterat. Men nu har jag lärt mig hur jag ska göra, säger hon och skrattar.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...