Annons

Annons

Janssons frestelse med lax

Gör en läcker variant på janssons frestelse med potatis, kallrökt lax och dill. Så krämig och så god!


Janssons frestelse med lax recept

Testa något nytt med ett bra recept på Janssons frestelse med lax!

TESTA OCKSÅ: Köttbullar med rosmarin

Janssons frestelse med lax – recept

Recept på Janssons frestelse på nytt sätt – med kallrökt lax! Kanske den godaste Janssons frestelsen? Krämig av vispgrädde och god smak av dill och vitpeppar. Samt gjord på mjölig potatis. Perfekt att servera på julbordet.

Annons

• 6 port • 1 tim

TESTA OCKSÅ: Jansson frestelse med karamelliserad lök

2 gula lökar
1 msk smör till stekning
13 normalstora potatisar av mjölig sort
250 g kallrökt lax i skivor
5 msk grovhackad färsk dill
5 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk ströbröd
20 g smör

RECEPT: Små grönkålspajer till julbordet

Garnering
dillkvistar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala löken och skiva i tunna skivor. Smörstek till en gyllene färg i en stekpanna.
3. Skala potatisen och skär i skivor.
4. Smörj en ugnsfast form, 20×30 cm. Varva potatisen, laxskivor, den stekta löken och dill om vartannat i formen. Lägg ett lager potatis överst. Blanda grädden med salt och vitpeppar och häll den över.
5. Häll över ströbröd och klickar av smöret precis före gräddning. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.
6. Dekorera med färska dillkvistar vid servering.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...