Annons

Annons

Janssons frestelse i sista minuten

Janssons frestelse har en självklar plats på de flesta julbord. Här en snabblagad variant där du använder färdigkokt potatis. Perfekt om du vill spara tid eller kanske är sent ute. Och den smakar som en riktig god Jansson ska!

Mejla
Dela (18)
Pinna

I panna lagar du julbordets goda Janssons frestelse på nolltid.

Janssons 
frestelse 
i panna – recept

• 6 pers • 10 min

Testa också: Lättlagad sillsallad med matjessill

800–1000 g kokt potatis
1 gul lök
50 g smör
70 g ansjovis samt spad från förpackningen
½ dl ströbröd

Annons

GARNERING
färska örter

Mer gott till sillbordet: Julsill med parmesanost

1. Strimla potatisen i ca 2 cm tjocka strimlor. Finstrimla löken. Hetta upp en stekpanna och smält smöret, tillsätt löken och bryn tills löken har blivit mjuk och fått lite färg.
2. Finhacka ansjovisen och tillsätt i pannan tillsammans med spadet, vänd ner potatisen och fräs tills potatisen fått gyllenbrun färg.
3. Strö över ströbrödet och vänd ihop snabbt. Smaka av med salt men tänk på att ansjovisen är salt i sig. Servera genast och garnera med lite färska örter.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...