Annons

Annons

Jag älskar att inspirera andra till matlagning!

Först kom hon inte med. Sen vann hon. Här är Catarina König, vinnare i Sveriges Mästerkock 2016! Få hennes magiskt goda recept på italienska köttbullar!

Mejla
Dela (302)
Pinna

Sveriges-masterkock-Catarina

Grattis till vinsten! Hur känns det att vara Sveriges mästerkock 2016?

– Det är helt fantastiskt – en obeskrivlig känsla. Det är så stort! När juryn sa mitt namn så kunde jag inte andas, jag bara kippade efter luft.

Hur kändes det under finalen?

– Det kändes bra. Jag gjorde tre rätter som jag aldrig har gjort förut. Det var hummer till förrätt och en valfri rätt med gös till huvudrätt och jag är ju egentligen en ”köttjej”. Till efterrätt ville de ha en tårta och det är ju inte så ofta jag svänger ihop en tårta bara sådär. Min tanke var ”Hur ska jag göra en tårta bättre än Daniel?”, då han gjort en i ett tidigare program som fått väldigt mycket beröm. Men jag är väldigt nöjd med alla tre rätterna – de blev skitbra!

Varför tror du att just du vann?

– Jag är ganska säker i min matlagning. Och jag har varit jämn under hela tävlingen, antingen bäst eller i mellanskiktet.

Vilken var din bästa upplevelse under Sveriges mästerkock?

– Att få åka till Tokyo – det hade jag inte trott i mina vildaste fantasier. Det var häftigt att få kastas in i ett kök i Japan och få jobba med deras råvaror. Det var inte det enklaste men kul!

Du sökte ju till Sveriges mästerkock även förra året och åkte då ut i Gävle. Hur kom det sig att du sökte igen?

– Jag åkte ju ut på målsnöret förra året och jag kände att jag förtjänade att komma med i topp 12. Jag fortsatte att laga mat under året och kom sedan tillbaka till juryn med ett nytt självförtroende – redo att visa dem att jag var tillräckligt bra och verkligen ville det här!

Var kommer ditt stora intresse för mat ifrån?

– Det kommer från min mamma som alltid har lagat mycket mat. Vi umgicks i köket där jag satt på köksbänken och provsmakade – och sedan fick jag prova på själv. Jag bakade framför allt mycket som liten och sedan när jag flyttade hemifrån började mitt stora intresse för att laga mat.

Vad händer nu?

– Jag kommer ha kvar min klädbutik vid sidan om men jag hoppas att detta kan bli ett nytt kapitel i mitt liv. Jag har tagit ett steg in i matvärlden och hoppas få ta fler! Min dröm är att få hålla på med kokböcker. Mitt kokbokprojektet har varit fantastiskt – jag älskar bilder, att få visa steg för steg och att inspirera andra. Under inspelningarna av Sveriges mästerkock upptäckte jag även att det här med tv ju är kul! Så det skulle jag gärna vilja jobba mer med. Jag hoppas alltså att ni kommer få se mer av mig i matvärlden!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Catarinas kokbok ”Varje dag är en fest” kommer ut 7 april.

Testa hennes recept på italienska köttbullar med hemgjord tortellini redan nu!

Text: Lina Lundström
Bild: TV4

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...