Annons

Annons

Ingen uggla men väl en vråk

Mejla
Dela (0)
Pinna

Äntligen! I helgen började luften sjunka ner mot till vintertemperaturer. Tyvärr  snöade det inte så mycket, men ändå tillräckligt för att min dotter skulle rulla ihop en skånsk snögubbe. För er som inte vet vad det innebär kan jag berätta att de består av 50% snö och 50% gräs. Återkommer med bild, om den inte försvunnit…

Annons

I morse var det -6 grader, stilla och klart väder. Jag gav mig ut och letade efter en jorduggla som inrapporterats till Artportalen här om dagen. Tog för säkerhets skull med mig kameran trots att jag inte hade någon egentlig förhoppning om att få se fågeln. Mycket riktigt lös den med sin frånvaro. Fick dock se en grupp steglits som satt och åt från frostbeströdda fjolårstistlar, grönfinkar och några vackert kvittrande domherrar. På väg tillbaka körde jag förbi en ormvråk som satt uppflugen i ett träd intill vägen. Alla rovfåglar har extremt bra syn och lyfter så fort de får se en människa. Men om du sitter kvar i din bil kan du komma betydligt närmare. Fåglarna har väl förstått att bilarna i sig inte utgör något hot. Försiktigt sänkte jag ner sidorutan och stack ut objektivet och fick till några bilder innan vråken flög vidare.

Gilla Allers på Facebook

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...