Annons

Annons

Ikea öppnar sin första citybutik – ”Ett test”

Ikea fortsätter att expandera – denna gång i centrala Stockholm. Efter sommaren öppnar en citybutik.


Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

Annons

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman, Sverige-chef, till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Citybutiken kommer att ligga på Regeringsgatan 65, intill Mood-gallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

Den nya butiken beräknas öppna i månadsskiftet augusti och september. Dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att möjliggöra kortare leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

Bild: IBL

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...