Annons

Annons

Hunden Iggy dog i attacken

Hunden Iggy räddades från gatorna i Irland och fick ett nytt hem i Sverige. I fredags blev hunden ihjälkörd i samband med det misstänkta terrorbrottet på Drottninggatan i Stockholm. "Medmänniskor har lämnat så fina blommor, hundgodis och annat för att hedra minnet efter Iggy – en hund, människans absolut bästa vän och en älskad familjemedlem", skriver Hundar Utan Hem.


Hunden Iggy kom till Sverige 2012. I fredags blev han ihjälkörd vid det misstänkta terrordådet på Drottninggatan. Bild: Privat

I helgen la Markus Krantz, 37 upp en bild på sociala medier av en provisorisk minnesplats. Han la ett hundkoppel , några hundkex och satte två värmeljus på platsen där en hund dödades i samband med det misstänkta terrordådet i fredags där fyra människor kördes ihjäl och flera skadades.

Annons

Bilden har fått stor spridning och mycket kärlek i kommentarsfälten. Markus berättade bland annat att en organisationen Dogs Aid på Irland hört av sig. Det visade sig att hunden som blivit ihjälkörd kom från hundhemmet och att han adopterats till en svensk familj. Dogs Aid bad också Markus att gå till minnesplatsen och lämna en hälsning från dem med texten ”Iggy run free” och ett hjärta på.

Gilla Allers på Facebook

Markus Krantz första minnesmärke efter Iggy Bild: Privat

Svenska Hundar Utan Hem berättar på sin Facebooksida att Iggy kom till Sverige 2012.

”I sitt nya hem fick Iggy allt det vi önskade för honom. En familj som älskade honom, gav honom trygghet, omsorg och kärlek i överflöd”, skriver de i ett inlägg på Facebook.

Efter det första minnesmärket med kopplet och hundkexen har många fler människor varit på platsen och lagt blommor och hundgodis på platsen för att hylla Iggys minne

”Våra tankar går nu till Iggys matte och husse som på ett mycket traumatisk sätt förlorade sin vän i detta fruktansvärda dåd. Familjen ber om att få vara i fred för att kunna bearbeta det fruktansvärda som hänt och sorgen efter sin älskade hund, och vi ber er respektera det”.

Hyllningen till Iggy har vuxit
Bild: Hundar Utan HemLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...