Annons

Annons

Världens bästa sätt att få ett skinande rent handfat

Trött på att skrubba handfatet och ändå aldrig bli riktigt nöjd? Här är lösningen!


husmortips med tandkräm

Handfatet i badrummet blir ofräscht ganska snabbt. Ofta är vi flera i familjen som använder det för att tvätta händer, tvätta ansikte och inte minst för att spotta i det efter att vi borstat tänderna. Att vi dessutom vanligtvis står vid handfatet när vi borstar håret och torkar oss efter duschen bidrar ju inte direkt till en mer bakteriefri zon.

Annons

Många handfat är emaljerade och får med åren fula fläckar och blir lätt smolkiga och suger åt sig ännu mer av den smuts som flyger omkring i badrummet eller riktas direkt mot det.

Tandkräm löser problemet

Lösningen är busenkel och något rengöringsmedel är inte ens involverat! Du tar helt enkelt bara lite tandkräm på en trasa eller en bit toalettpapper och ger handfatet en ordentlig omgång. Därefter sköljer du av med vatten. Tandkräm innehåller som bekant ofta lite slipmedel och det hjälper till att lösa upp fula fläckar. En bonus är att tandkrämen lämnar en fräsch doft i avloppet, perfekt om du har problem med illaluktande vattenlås!

Tandkrämen fungerar dessutom fint till att polera krom med, så har du denna metall i badrummet kan du lika gärna dra över detaljerna med tandkrämen också.

Källa: Husmorsknep.se
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Så gör du eget rengöringsmedel till duschen!

hur får man rent i duschen?

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...