Annons

Annons

Huslig husvakt


Bild: Shutterstock och Andreas Hylthen

Vem vill du ska se efter ditt hus när du är på sommarsemester? Undersökningsföretaget YouGov har på uppdrag av hemlarmsleverantören Verisure har gjort en undersökning som visar att de flesta, och framför allt kvinnor, vill att Ernst Kirshsteiger ska vara husvakt när de är på resande fot. Till och med två av världens starkaste, Magnus Samuelsson och seriefiguren Bamse får se sig slagna av Ernst i trygghetsligan. Men varför valet faller på just honom handlar inte så mycket om hans muskler utan att han har bra ordningssinne och skulle låta alla saker vara i fred. Fast i Norrland föredras tystlåtne Ingemar Stenmark.

Annons

Nu är det ju inte så att vi kan välja mellan Bamse och Ernst som husvakter. Därför kan kanske några av hemlarmsleverantören Verisures tips om att säkra hemmet inför resan komma väl till pass.

1. Tala inte om på Facebook och Twitter att du åker på semester. Gäller kanske i synnerhet barn eller ungdomar som bor hemma och har ett stort nätverk med en offentlig profil.

2. Få det att se ut som du vore hemma genom att inte plocka undan för mycket prylar. Låt gärna kaffekoppen stå kvar och få hjälp med att vattna blommorna så de inte vissnar och blir en tydlig ledtråd för tjuvarna.

3. Be en granne eller bekant om hjälp med att tömma brevlådan och slänga en del av sitt skräp i din tunna.

 4. Skaffa ett uppkopplat larm som inte bara tjuter lokalt.

5. Sätt timer på lampor och radio.

6. Satsa på en bra dörr med brytbläck.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...