Annons

Så enkelt får du bort äckliga mögelfläckar och dålig lukt från duschdraperiet

Det är en paradox – varje gång du blir renare blir duschdraperiet smutsigare. Det ska det bli ändring på nu!

Mejla
Dela (0)
Pinna

hur tvättar man duschdraperi

Ett duschdraperi fyller onekligen en viktig funktion, dessutom finns det många med fina mönster som blir en trevlig inredningsdetalj i badrummet.

Men handen på hjärtat, hur ofta rengör du draperiet, som i princip dagligen utsätts för smutsigt vatten, rester från duschkräm och gamla hudavlagringar? Att den varma miljön duschen erbjuder är ett paradis för mögelsvampar säger sig självt och nej, det här är helt enkelt inte en miljö du vill duscha i.

Få bort lukt från duschdraperiet

Löser du situationen genom att köpa nytt när du tycker att det gamla blivit äckligt? Det behöver du inte – inte ens om det har gått så långt att ditt duschdraperi fått dålig lukt eller fått mögelfläckar, även dessa går att få bort!

Annons

Att tvätta ett duschdraperi är mycket enkelt, du kan köra det i tvättmaskinen men behöver ge lite extra kraft åt tvättmedlet. Kör den här processen ungefär fyra gånger om året, beroende på hur många som använder duschen.

Du behöver

Tvättmedel
Ca 1 dl bakpulver
2-3 handdukar

Blanda bakpulver och tvättmedel i en skål och tillsätt som vanligt i tvättmaskinen tillsammans med handdukarna och starta programmet på en hög temperatur. Handdukarna har dubbel funktion; dels fungerar de som en buffert, dels hjälper de till att gnugga bort smuts och mögel under tvättprogrammet.

Bakpulvret är ett milt slipmedel som även hjälper till att få bort dåliga lukter.

Källa: Cleanmyspace  
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

hur får man bort missfärgningar i toaletten?

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...