Annons

9 enkla sätt att få ett bättre förhållande

Små förändringar kan göra stor skillnad!

Mejla
Dela (10)
Pinna

hur kan jag rädda vårt förhållande?

Alla förhållanden går genom upp- och nedgångar, det är inga konstigheter med det. Men låt inte sämre tider dominera ert förhållande och riskera uppbrott.  

De här 9 knepen hjälper er att bryta dåliga mönster och få ett bättre förhållande. Kom ihåg att prata med din partner –  kommunikation är alltid viktigast! 

Annons

1. Överraska din partner!

Det här kan du börja med direkt! Skicka ett gulligt sms, eller planera en mysig middag i kväll – små gester i vardagen gör stor skillnad för kärlekslivet!

Läs också: Sune och Sonja blev kära på kyrkogården

Gilla Allers på Facebook

2. Ta er tid för närhet

Mellan barnhämtningar, middagsplaner, jobb och telefonsamtal är det lätt hänt att vi glömmer bort den som står oss närmast. Om tiden springer ifrån er – skapa tid för närhet! Gå och lägg er lite tidigare, eller ställ klockan lite tidigare än vanligt så att ni får möjlighet att kramas lite… 

3. Ta inte din partner för given

När man har varit i en relation väldigt länge riskerar man att hamna i ett läge av slentrian där man tar sin livskamrat för given. Undvik den här fällan och påminn både dig själv, och din partner, hur tacksam du är för ert gemensamma liv.

Läs också: Mamma fixade kärleken

4. Var försiktig med SMS

Även om textmeddelanden kan vara praktiska ska det inte användas för viktiga diskussioner. Har du något du behöver prata med din partner om – ring upp eller vänta tills ni ses och ta det mellan fyra ögon. SMS leder lätt till missförstånd!

5. Kom ihåg att se varandra i ögonen

Att ha ögonkontakt är ett enkelt sätt att skapa en känsla av mer närhet!

6. Fastna inte i tv-fällan

Vi är många som älskar att krypa upp i soffan och följa en riktigt bra serie tillsammans med vår partner, men var försiktiga så att ni inte fastnar i tv-fällan där det ni tittar på är centrum för uppmärksamheten HELA KVÄLLEN. Sätt av en stund att tala med varandra innan ni slår på tv:n! 

Läs också: Ljuvlig middag för två

7. Var försiktig med kritik

Att vara snälla mot varandra borde vara en självklarhet, men det är lätt att fastna i destruktiva mönster där kritik och hårda ord blir en del av vardagen. Självklart måste man kunna kritisera varandra i ett förhållande, men tänk dig för innan du öppnar munnen, även om du är irriterad, det finns ingen anledning att såra varandra i onödan.

8. Ta en dusch med din partner!

Det här är kanske det bästa tipset av alla eftersom det för er närmre, också bokstavligt talat, samtidigt som ni sparar både tid och pengar! Hjälp varandra med att schamponera och rengöra kroppen – beröring är viktigt!

Läs också: 6 hälsofördelar med ett varmt bad

9. Planera in tid för dig själv!

Sist, men absolut inte minst, är det viktigt att du får egentid! Du behöver inte åka en vecka på charter själv, det räcker kanske med att du går på bio en kväll eller går en promenad på egen hand. Det är bra att sakna varandra litegrand ibland! 

Källa: Expressen
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Knepet som gör ALLA förhållanden bättre

relation-puff

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...