Annons

Annons

Hur länge ska köttet grillas?

Hur länge köttet ska grillas beror på både vilken sorts kött det är, vilken tjocklek det har och hur hög temperaturen är!

Mejla
Dela (8)
Pinna

Grilla

Så lyckas du med köttet på grillen

Grilltider kan vara svåra att rekommendera för det beror inte bara på vilken typ av kött du grillar utan även på exempelvis tjocklek och temperaturer. Men här är några hålltider för direkt grillning av kött!

Nötkött

Biff (1 1 cm tjock) 2–3 min/sida. entrecote (1 1 cm tjock) 2–3 min/sida. rostbiff (1 1 cm tjock) 3–4 min/sida.

Fläskkött

Grillribs (1–2 cm tjocka) 4–5 min/sida.

Annons

Kotlett och karré (1 1 cm tjock) 3–4 min/sida.

Lamm

Kotlett (1 1 cm tjock) 2–3 min/sida.

Färs

Färsbiff (1 cm tjock) 2 min/sida. Färsspett (3–4 cm tjockt) 4–5 min/sida. Hamburgare (1 cm tjock) ca 2 min/sida.

Korv

Smal korv, ca 4 min totalt.
Tjock korv, t ex bratwurst, ca 8 min totalt. Vänd då och då.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...