Annons

Gör eget rengöringsmedel till duschen

Du behöver bara två ingredienser!

Mejla
Dela (8)
Pinna

hur får man rent i duschen?

Nu är det slutskrubbat! Blanda ditt eget rengöringsmedel och få en skinande ren dusch med minimal insats.

Duschen kan vara svår att få ren, mest på grund av att ytorna har en tendens att få beläggningar som inte vill ge med sig vad du än gör. Ofta beror dessa på att lödder från duschkräm och schampo blir kvar när vi har duschat och att vi inte sköljer av ordentligt. 

Gör ett enkelt rengöringsmedel med saker som du redan har hemma och vinka adjö till beläggningar och ofräscha fläckar för alltid.

Annons

Så gör du eget rengöringsmedel till duschen

Mirakelmedlet består av endast två ingredienser; diskmedel och uppvärmd vinäger. När man kombinerar dessa två saker blir de bästa vapnet mot den ofräscha duschen – oavsett om du har en duschkabin med fiberglas eller kaklade väggar.

Gör så här: Värm upp cirka 2 dl vinäger i mikron eller på spisen. Vinägern ska bara vara fingervarm. Häll över vinägern i en sprejflaska med hjälp av en tratt och häll därefter i cirka 2 dl diskmedel. Vänd flaskan försiktigt fram och tillbaka några gånger så att ingredienserna blandas ihop. Det är viktigt att du inte skakar flaskan eftersom det då bildas skum som gör att det blir svårt att spreja. 

Spreja rikligt på de ytor som du vill rengöra och använd en svamp för att massera in rengöringsmedlet. Lämna detta att verka i ungefär 30 minuter och skölj därefter av väggarna med kallt vatten.

Du kan även rengöra golvet i duschen på det här sättet, men då till att göra det sist av allt så att du är säker på att inte ha några rester av rengöringsmedlet när du sedan ska använda duschen – risken finns att golvet blir riktigt halt!

Källa: Tip Hero
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

hur får man bort missfärgningar i toaletten? 

 

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...