Annons

Annons

Hur får man bort dålig lukt från termosen?

Luktar det illa i termosen trots att du sköljer ur den direkt och diskar ordentligt? Rengöring löser inte problemet – men det här gör!


hur får man bort dålig lukt från termosen?

Luktar din termos illa? Lösningen är som tur är enkel!

Termosar är så himla praktiska, både till att ha morgonkaffet i om du har en bit till jobbet, och till utflykten för att hålla drycker varma eller kalla.

Problemet är bara att termosar har en tendens att suga åt sig lukt av det vi har lagt i den, och det är faktiskt ganska läskigt när kaffet luktar av gammal nyponsoppa. Men släng inte termosen, du kan få den som ny igen!

Rengöring räcker inte

Men tyvärr räcker det inte med vatten och diskmedel, lukten som hänger kvar har ingenting med diskning och rengöring att göra utan behöver en extra knuff för att försvinna.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Gör så här: fyll din termos till ¾ med varmt vatten och häll därefter i ett par teskedar bakpulver och låt den stå i ungefär en kvart. Det bubblar ganska rejält så ha termosen i diskhon eller på diskbänken så du slipper få blandningen på ytor du inte vill. Diska därefter ur termosen och skölj ordentligt med vatten. Tycker du fortfarande att det luktar? Upprepa då processen tills du är nöjd.

Luktar locket också? Kör samma process som med själva termosen, fast lägg locket i en skål med varmt vatten och ett par teskedar bakpulver!

Busenkelt och äckliga lukter försvinner garanterat!

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Så slipper du 7 äckliga lukter i ditt hem

dalig-lukt'

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...