Annons

Annons

Så får du mobilbatteriet att vara längre

Få saker är så frustrerande som när mobilbatteriet tar slut! Här är 7 saker du kan göra redan i dag för att slippa gisslet.


 hur får man batteriet att vara längre?

Vi har alla varit där, plötsligt lyser batterisymbolen röd och vi får smått panik över att inte ha tillgång till varken laddare eller eluttag.

Men att de så kallade smarta telefonerna drar mycket energi är en sanning med modifikation. Det finns faktiskt en hel del du kan göra för att förlänga batteritiden. Som de här 7 sakerna. Testa en eller flera och märk skillnad direkt.

7 saker som får batteriet att vara längre i din mobil

1. Stäng av vibrationssignalen!

Det här är en batterislukare som heter duga! Stäng av den helt, eller välj ut vissa funktioner där du vill använda den, till exempel när telefonen ringer eller om du får ett mejl. Du hittar vibrationssignalen i telefonens inställningar och där kan du välja vilka funktioner den ska vara aktiv till.

2. Ladda lagom mycket

När det gäller gamla hederliga batterier är rekommendationerna för att förlänga livslängden att ladda batterierna fullt och ladda först igen när det blivit helt urladdat. Detta stämmer dock inte helt på moderna mobiltelefoner som mår bättre av att laddas ofta UTAN att laddas ur helt. Är ditt batteri fulladdat? Dra då ur strömadaptorn, det är inte bra för batteriet om du fortsätter ladda när det är fullt.

3. Hitta apparna som drar mest batteri

Din telefon är nästan garanterat full av batterislukande appar som står och tuggar energi även när du inte använder dem. För att spara på batteriet kan du helt enkelt stänga av dessa appar och öppna dem först när du behöver dem. Gå till telefonens inställningar och välj ”batteri”. Har du en iPhone står det ”bakgrundsaktivitet” vid de appar som drar batteri även när du inte använder dem. Stäng av dessa genom att via inställningar gå till ”allmänt” och stänga av bakgrundsuppdateringarna.

4. Använd strömsparläget

Under ”inställningar” hittar du batteri och här kan du välja att aktivera strömsparläget om du börjar få ont om batteri och inte har möjlighet att ladda din mobiltelefon. När du aktiverar strömsparläget kan du fortfarande använda din mobiltelefon precis som vanligt, men saker som kör i bakgrunden, som nedladdningar och ljusstyrka, stängs av.

5. Se över autolåset

Tar det en stund innan din telefon slocknar när du inte använder den? Genom att korta ner på den här tiden kan du spara massor av batteritid! Gå till telefonens inställningar och välj autolås, den ligger oftast under inställningar och allmänt. Där kan du själv ställa in hur många sekunder som telefonen ska vara igång innan den släcks.

6. Bakgrunden drar massor!

En av de absolut största batterislukarna är just bakgrundsbelysningen. Se om du klarar dig med LITE mindre styrka i ljuset genom att gå in i inställningar och välja ”visning och ljusstyrka”, där går den att reglera. Tänk också på att färgstarka bakgrundsbilder drar mer batteri än en bild i mer diskreta färger.

7. Avaktivera Bluetooth och platstjänster

Väldigt få personer använder dessa två tjänster så pass mycket att det är motiverat att ha dem igång alltid. Stäng av dem under inställningar och ”integritetsskydd” och sätt igång dem igen först när du behöver dem.

Annons

Källa: Råd och rön
Text: Malin Perlheden
Bild: ShutterstockLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...