Annons

Annons

Så här gör du dig kvitt äckliga silverfiskar!

Silverfiskar är ofarliga för vår hälsa, men visst är de äckliga så det finns all anledning att göra sig av med dem så fort det bara går.


 hur bekämpar man silverfiskar 

Knepen för att slippa silverfisken

Silverfiskar stormtrivs framför allt i våra badrum och inte undra på det, de små insekterna äter förvisso allt men för en silverfisk är hår, hud och nagelrester rena festmaten, den kan faktiskt till och med äta sitt eget ömsade skinn.

Som tur är, är det ganska enkelt att skrämma bort silverfiskarna från ditt hem, och det första du bör göra är att göra en rejäl storstädning runt de områden där du har upptäckt silverfisk. Du bör också se till att hålla dessa områden så rena och torra som möjligt också framöver så inte problemet kommer tillbaka när du väl fått bort silverfisken.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Rengöring räcker inte

För tyvärr räcker det inte att rengöra, silverfiskar kan nämligen klara sig i flera månader utan föda. Pensla eller spreja med ättika eller rödcederolja över de områden där silverfiskarna bor, människan känner inget obehag av lukten men de gör de små krypen som blir avskräckta och drar sig undan. Om du väljer rödcederolja är det bra att skydda dina kläder och mattor så du inte får oljefläckar.

Läs också: 6 vanliga skadedjur i köket – och hur du bekämpar dem

Kom ihåg att silverfiskarna är listiga och risken finns att de förflyttar sig från badrummet till köket, så även om du inte har problem med silverfisk i avloppet i köket är det bra att behandla dessa områden också. Ledordet är att silverfiskar gillar fuktiga utrymmen där det samlas avlagringar. Täta också alla former av glipor du kan komma åt, detta brukar normalt vara silverfiskarnas gömställen.

Om du hittar silverfisk i andra rum än kök och badrum kan det vara bra att kontakta en specialist eftersom detta kan vara ett tecken på att du har fukt i ditt hem.

Källa: Silverfiskar.com, Cleanipedia
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också: Så blir du av med myrorna!

Bild: Shutterstock

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...