Annons


Allers-Tradgard-loggaBind en vacker höstkrans av gyllene löv

Nu fäller träden vackra löv i mängder. Färgspektret går från grönt och gyllengult till glödande nyanser i orange och rött. Och de bara ligger där och ber om att få bli en vacker 
dörrkrans – passa på!

Mejla
Dela (32)
Pinna

Höstens finaste lövkrans blir ett lika fint blickfång ute i trädgården som på husets ytterdörr. 
Kransen på bilden är gjord med en 40 cm kransstomme.

Lövad höstkrans

Material: En halmstomme ca 25–40 cm i diameter, löv i mängder, gärna i olika färger och storlekar, bär från exempelvis nypon, rönn, oxel eller vackert blå kornellbär. Blomstertråd eller spoltråd. Du behöver även en tång.

GÖR SÅ HÄR

1. Fäst spoltråden runt stommen. Prova dig fram om det passar dig bäst att linda medsols eller motsols. Oavsett är det lättast att linda inifrån och ut med spoltråden.
2. Lägg ut 5–10 löv tvärs över stommen och linda fast dem över bladytorna. Se till täcka både insidan och utsidan av kransen så att det inte blir tomt någonstans. Dra åt tråden hårt, när löven torkar minskar kransen i omfång. Fortsätt sedan med nästa varv löv, sätt dem tätt så det blir maffigt. Blanda löv med olika färgskiftningar för mesta effekt.


3. Fäll in en bärkvist här och där efter tycke och smak.
4. När du bundit varvet runt fäster du de sista löven så att de överlappar varandra, åt samma håll. Dra åt hårt. Fäst spoltråden på samma sätt som när man syr, genom att trä in den några gånger under de surrade varven på kransen. Om kransen ska hänga, gör en ögla av spoltråden innan du klipper av den. Tvinna tråden till en ögla.

Mer inspiration om höstkransar:

Gör en vacker höstkrans av hortensia.

Floristen lär dig binda kransar

Text och bild: Kicki Fischer

Annons

Fynda i vår butik: Bubbelvasen alla snackar om!

Den runda och generösa vasen finns snart i alla hem! Vasen är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...