Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaBind en vacker höstkrans med hortensia

Gör en vacker höstkrans att hänga på ytterdörren. Här har vi använt hortensia som bas och kombinerat med kärleksört, fläderkvistar med blänkande svarta bär, murgröna och annat höstfint.


Gör det själv: Så binder du en höstkrans med hortensia

Plocka blommor och kvistar med bär dagen innan du ska göra kransen och sätt dem i vatten över naten. Så förlänger du växternas hållbarhet.

Material: Halmstomme, kärleksört, hortensia, fläderkvistar med bär, alunrot, aroniakvistar med bär och murgröna. Du behöver även spoltråd, vackra band och eventuellt ståltråd till uupphängningen.

Gör så här

  1. Förbered blommorna genom att klippa av dem till önskad längd. Ju kortare stjälkar desto kompaktare blir kransen. Längre stjälkar ger den ett lite vildare uttryck.

Annons
Gilla Allers på Facebook

2. Fäst myrtentråden i halmstommen och sätt sedan fast blommorna i små buketter på stommen genom att linda tråden några varv runt blommornas stjälkar. Var lite försiktig, tänk på att mjuka stjälkar lätt går av om man lindar för hårt. Det kan vara svårt att binda kransen med myrtentråd om rullen är stor. Linda hellre över lite av tråden på en mindre träpinne eller liknande.

3. Sätt buketterna lite omlott så att de täcker hela stommen. Var noga så att kanterna täcks.

4. Fortsätt att bygga på med små buketter runt stommen. När kransen är klar fäster du myrtentråden genom att surra den några extra varv och sedan ”låsa” den ordentligt.

5. Gör en krok för upphängning genom att böja en bit kraftigare ståltråd till en märla. Stick den halvvägs in i halmstommen och böj upp till en ögla. Det går även att använda band för upphängning.

Kolla in vår höstentré där kransen matchas av sensommarfina arrangemang i kruka. 

Fler tips till fina höstkransar

Material till kransstommar

Björkris,blåbärsris, humle, lärk, lönn, spirea, sälg, vildvin, äpple

Vrid ihop grenarna till en stomme i lagom storlek. Kan behöva fästas ihop med ett snöre eller spoltråd.

Tips! Stommen kan du återanvända en annan gång.

Material att dekorera med

Fönsterlav, kastanjer, kottar, lavklädda kornell, kvistar, ljung, lönnlöv,mjuken, mossa, nypon, olvon, rönnbär, silvergirland, silvergran, snöbär, torra fröställningar, tuja, vintergröna.

 

Mer inspiration om kransbindning här.

 

Av Linda Eriksson och Katarina Lundqvist
Bild: Linda Eriksson
Växter och rekvisita: 
Bürgers växtgård i Sala 
och privat

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...