Annons

Annons

Honung lindrar pollenallergi

En tesked närproducerad honung om dagen kan räcka för att hålla pollenallergin i schack! Bina tar sin näring från omgivningens växter och genom att få i sig honung som producerats i närheten får du en mini-dos vaccin mot allergi. Reidun Holstad Johansson har testat metoden.

Mejla
Dela (0)
Pinna

 

 

honung-puff

Med hjälp av en tesked närproducerad honung varje dag går Reidun Holstad Johansson, 42, våren till mötes med glädje. Det var för ett par år sedan, när en terapeut med inriktning på den indiska läkekonsten ayurveda tipsade henne om närproducerad honung, som Reidun fick hjälp mot sina pollenbesvär.

Annons

Läs också: 7 goda råd under pollensäsongen

–Först var jag skeptisk men hon förklarade för mig att bina tar sin näring från omgivningens växter, de jag är allergisk mot, och därför fungerar honungen som en minidos vaccin för mitt immunsystem. Det kändes logiskt och värt att pröva.Vit pixel

Reidun

Provade receptfria mediciner

Snömögel, lövsprickning och gräsblomning. För Reidun kom ”förkylningen” alltid i samband med dessa tre händelser i naturen. Det skulle dröja många år innan hon såg sambandet och insåg att hon led av en allergi.
–Ögonen svullnade igen och det rann från dem. Jag snorade och kände mig allmänt trött och tung i huvudet. Visst prövade jag receptfria mediciner ibland men tyckte inte att jag fick någon hjälp av dem så jag bet ihop. Tills jag fick rådet om honung.

En tesked om dagen

Reidun började ta sin dagliga honungsdos redan under hösten och när våren och försommaren kom hajade hon till när hon såg andra snora och klia sig i ögonen. Hon hade inte drabbats av någon reaktion den här gången! Reidun fortsatte att ta en tesked av honungen varje dag och mår fortfarande bra.
–Visst kan jag känna av lite grann när pollennivåerna är som högst, men jag reagerar inte alls lika kraftigt som förut och det tackar jag honungen för.

Text: Birgitta Lindvall Wiik
Bild: Birgitta Lindvall Wiik och Shutterstock

Läs också: Akupunktur kan hjälpa mot pollenallergi

 

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...