Annons

Annons

Hon kör helgrönt i rutan

Karoline Jönsson, 27 år, är kokboksförfattare och matbloggare. Tillsammans med Elenore Bendel Zahn är hon programledare för Sveriges första vegetariska matprogram Vegorätt.


Karoline Jönsson är tillsammans Elenore Bendel Zahn programledare för Vegorätt.

3 snabba med Karoline Jönsson

Vad vill ni förmedla med just ett vegetariskt matprogram?

– Vi vill öppna upp för det vegetariska köket, göra det synligt, folkligt och tillgängligt så att det kan bli en del av hela svenska folkets vardag. Vi vill också visa hur okomplicerad vegetarisk mat kan vara och inspirera till att bryta invanda mönster. Helt enkelt knuffa lite på köttnormen och bjuda in till ett riktigt skönt, grönt kök!

Annons

RECEPT: Testa en riktigt läcker vegetarisk lasagne

Vad har du för råd till mig som äter fågel, fisk och kött för att få in mer vegetariskt i min matlagning? Inte bara som tillbehör, utan hela rätter?

– Soppor, grytor och pajer är maträtter som man enkelt kan göra vegetariska, de tilltalar de flesta och kan varieras på hur många vis som helst. Varför inte införa en soppdag i veckan som man ser till att alltid göra vegetarisk, det blir dessutom en hälsosam och billig vana!

RECEPT: Mild och krämig morotssoppa

Någon speciell händelse från inspelningen som du vill dela med dig av till läsarna?

– Vi har gjort så många galna upptåg under inspelningen att det nästan blir svårt att välja ut en speciell händelse. Men något jag aldrig glömmer är när vi hade picknick i en sjö, påklädda i vattnet…

Text: Sandra Palmqvist
Bild: SVTLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...