Annons

Annons

Hon gömde ett lik i sin trädgård

KRIMINIALFALLET: Leigh Ann Sabine var en omtyckt gammal kvinna som sörjdes av sina grannar när hon gick bort i cancer. Men bilden av henne blev en annan när en granne hittade ett konstigt paket i hennes trädgård...

Mejla
Dela (9)
Pinna

Leigh Ann Sabine övergav alla sina barn. Till sist övergav hon också sin man, fast på det mest oväntade sätt...

Leigh Ann Sabine övergav alla sina barn. Till sist övergav hon också sin man, fast på det mest oväntade sätt…

Det låg ett märkligt, avlångt paket i trädgården vid det obebodda radhuset. En granne till Leigh Ann Sabine, den 74-åriga kvinna som bott i huset men nyligen avlidit i cancer, blev nyfiken och bestämde sig för att undersöka paketet närmare.
Det hade gått tre veckor sedan Ann dog av sin sjukdom. Hon hade bott i det lilla samhället Beddau i Wales i nästan tjugo år och saknaden efter henne var stor bland vänner och grannar.
– Ann var en väldigt pratsam och utåtriktad person, berättar väninnan Violet Scott för tidningen Daily Mail.
– När hon hade fester var hon alltid en perfekt värdinna och hon brukade kalla alla hon träffade för raring.
Grannen tittade närmare på det avlånga paket. Det innehöll något som var invirat i flera lager av plast. Några sekunder senare ekade ett skrik genom det idylliska samhället. Det som var omsorgsfullt invirat i plast i Leigh Ann Sabines trädgård var ett lik, och det var svårt förruttnat.
Polisen larmades till platsen och kunde konstatera att det var en människokropp i paketet, en kropp av en äldre man som såg ut att ha varit död i många år. Men vem var han och hur hade han dött?

Levde ensam

Enligt dem som kände henne hade Leigh Ann Sabine levt ensam i många år, men när polisen tittade i folkbokföringsregistret fick de en smärre chock. Enligt den fanns även en viss John Sabine, 85, registrerad som boende i det lilla huset i Beddau. Varje månad fick han regelbundna utbetalningar av sin tjänstepension till ett aktivt bankkonto.
Polisen undersökte kontot. Det hade kontrollerats av hans hustru, Leigh Ann Sabine, från 1997 och fram till hennes död.
– Vi fick intrycket att Ann hade varit gift, men att hennes make dött många år tidigare, säger en förvånad granne i Daily Mail.
– Hon nämnde honom nästan aldrig. Enda gången jag hörde henne nämna honom så sa hon bara att han hade varit en skitstövel. Det var allt.
Kroppen obducerades, och med hjälp av tandkartor identifierades mannen som John Sabine. Och inte bara det: han hade blivit mördad. Kroppen – som tack vare att den vakuumförpackats i plast var i relativt gott skick – bar spår av kraftigt yttre våld mot huvudet. Han hade med andra ord blivit ihjälslagen. Men av vem? Och varför hittades kroppen utanför radhuset och inte inomhus?
Historien blev allt märkligare. Ann och John Sabine hade fem barn tillsammans, som alla bodde på andra sidan jordklotet, i Nya Zeeland. Men ingen av dem hade saknat sin pappa under alla dessa år, eftersom de sedan länge brutit kontakten med båda föräldrarna.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: Paret grävde upp ett lik – för kärlekens skull

Kärleksaffär

John och Leigh Ann Sabine träffades när han var 28 år och hon bara 17. Han hade blivit skadad under sin soldattjänstgöring i Koreakriget och hon jobbade som undersköterska på sjukhuset där han vårdades. John var vid denna tid redan gift och pappa till två små barn, men hans kärleksaffär med Ann resulterade snart i att hon blev gravid. Detta var i slutet av 1950-talet och hon övertalade John att lämna sin familj för hennes skull. Sedan flyttade paret hela vägen till andra sidan jordklotet och Nya Zeeland, där de bildade sin egen familj.
Men 1969 övergav de plötsligt sina fem barn, som då var mellan 2 och 11 år gamla, för att i stället flytta till Perth i Australien. Ann ville nämligen satsa på en karriär som sångerska och övertalade John att lämna alla barnen. De fem syskonen fick i stället växa upp på olika barnhem på Nya Zeeland.
– De lämnade av oss någonstans och kom aldrig tillbaka och hämtade upp oss. De sa att de skulle komma tillbaka nästa helg. Jag var sex eller sju år gammal, berättar sonen Steve Sabine, 53, i Daily Mail.
Han är särskilt bitter på mamma Ann:
– Min pappa var en god man. En varmhjärtad man, men hon var en intrigerande ragata. Jag skulle aldrig kunna förlåta pappa för vad han gjorde, men jag tror fortfarande att han blev manipulerad och förälskade sig i en ondskefull kvinna. Det var hans största brott. Om någon skulle kunna göra en sådan här sak här så var det hon.

Gick upp i rök

Polisens utredning visade att ingen hade haft kontakt med John Sabine sedan 1997 när han gick i pension efter att ha jobbat som revisor. Det var som att han helt enkelt en vacker dag hade gått upp i rök. Men polisen blev alltmer övertygad om att han hade varit död under alla de 18 åren, och att det var hans fru som hade mördat honom och sedan förvarat hans kropp i deras lilla radhus i södra Wales.
– Det här fallet kännetecknas av en rad extraordinära omständigheter och vi jobbar oförtröttligt för att pussla ihop de olika bitarna i en väldigt komplex utredning, säger chefsutredaren Gareth Morgan.
Ingen som besökte Leigh Ann Sabine i radhuset under åren efter hennes makes död la märke till något märkligt eller kände någonsin lukten av en död kropp. Bland hennes vänner spekuleras det nu om att John Sabine kan ha legat inplastad under en av hennes sängar.
– Hon hade två sovrum: ett med en enkelsäng och ett med en dubbelsäng. Det enda stället hon kunde ha gömt en kropp på var under dubbelsängen, berättar väninnan Violet.
Detta blir extra skrämmande när man betänker att hon i början av 2000-talet hade ett förhållande med en man vid namn Derek, som i så fall alltså sovit ovanför sin föregångares lik under flera års tid.
– Någon gång efter min fars död flyttade en annan man in med henne. Han bodde där i ungefär fyra år och sedan försvann han, berättar Christopher, Johns son från första äktenskapet, för Daily Mail.
Denne Derek avled dock av naturliga orsaker 2011, antagligen helt ovetandes om det gräsliga brott som hans före detta sambo gjort sig skyldig till.

Läs också: Fotbollsstjärnan blev seriemördare

Insjuknade

Under hösten 2015 insjuknade Leigh Ann Sabine i cancer och vårdades på ett lokalt sjukhus.
Polisen vet fortfarande inte varför hon i slutändan valde att bära ut John Sabines inplastade kropp och placera den i sin lilla trädgård. Man vet inte ens om hon gjorde det själv. Det finns teorier om att hon kan ha bett en vän att göra det åt henne, strax innan hon dog den 30 oktober 2015.
– Hon var inte så stark, men höll sig i form med hjälp av en roddmaskin. Efter 18 år hade kroppen antagligen förmultnat så pass att den tappat två tredjedelar av sin vikt. Det är möjligt att hon orkade bära den på egen hand, säger väninnan Violet.
– Det kan vara så att hon bevarade kroppen i hemmet och sedan bestämde sig för att flytta på den när hon insåg att hennes liv började närma sig slutet, fortsätter väninnan.
Men varför ville Ann att kroppen skulle placeras i trädgården? Och framför allt: varför bestämde hon sig för att döda mannen som hade stått vid hennes sida i alla år?
En sak står klar: Leigh Ann Sabine har tagit med sig mängder av obesvarade frågor i graven.

Text: Jon Forsling

Bild: IBL-AOP

 

Läs mer:

Svart magi skulle ta livet av frun

Min fine vän på Facebook var en iskall bedragare

Allt jag tänkte på var att skydda min son

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...