Annons

Hjärtsjuke femåringen golvar Talang-juryn: ”Helt fantastiskt”

Osman Salijevic, 5, har genomgått tre hjärtoperationer under sitt korta liv. På sjukhuset spelade hans pappa mycket musik för honom och nu slår han hela Sverige med häpnad med sin rap i "Talang" i TV4. "Jag är helt blown away", säger jurymedlemmen Bianca Ingrosso i programmet.

Mejla
Dela (59)
Pinna

Femårige Osman golvar ”Talang”-juryn: ”Älskar musik”

Femårige Osman Salijevic från Helsingborg är säker på att han ska gå vidare i ”Talang”. Vad ordet jury innebär har han inte riktigt koll på och han har aldrig stått på en scen förut, men Alexander Bard känner han till.

Annons

Osman Salijevic, 5, berättar i ”Talang” att han älskar musik. Bild: TV4

För Osman har musiken alltid varit en självklar del av livet.

– Jag älskar musik och jag älskar att rappa och jag älskar att köra bil, säger han i veckans avsnitt av ”Talang”.

Gilla Allers på Facebook

När han kommer upp på scenen konstaterar Alexander Bard att Osman förmodligen är den yngste deltagaren i ”Talang” någonsin. Men trots sin unga ålder, vet Osman exakt hur han ska göra för att fullkomligt golva jurymedlemmarna.

LaGaylia Frazier och Bianca Ingrosso i ”Talang”-juryn. Bild: TV4

Hans rap slår dem alla med häpnad.

– Det här var det bästa, det sötaste…Jag är helt ”blown away”, utbrister Bianca Ingrosso innan orden tar slut och hon är tvungen att sätta sig ner igen.

Missa inte: Här skickas artisten direkt till ”Talang”-final: ”Vilken stjärna”

”Var tvungen att ändra mitt liv”

Alexander Bard undrar hur det kommer sig att Osman blivit så duktig på att rappa, och kallar ut pappa Ahmet Salijevic på scenen. Det visar sig snart att Osman haft en tuff start i livet.

– Osman har varit ganska sjuk, han har blivit hjärtopererad tre gånger. Så vi har varit ganska mycket på sjukhus och när han var bebis var musiken något som lugnade ner honom. Den fick honom att vara lugn när han mådde dåligt. Sedan bara fortsatte vi med musiken, säger Ahmet i programmet.

Ahmet Salijevic är pappa till Osman. Bild: TV4

Han berättar hur Osmans sjukdom fick honom att vilja förändra sitt liv.

– Det finns inga ord som kan beskriva sorgen man känner över att se sin son så sjuk. Min bakgrund har varit knas, jag har gjort många dåliga val i livet. Jag kände att jag var tvungen att ändra mitt liv när jag fick Osman. Det var svåra tider med många prover och många mediciner, men Osman är en riktig fighter.

LaGaylia Frazer trycker på guldknappen

Deras historia gör jurymedlemmarna tårögda och berörda. För LaGaylia Frazier är det pricken över i, och hon sträcker sig mot den guldfärgade knappen.

Osman Salijevic går direkt till final i ”Talang”. Bild: TV4

Snart badar lille Osman och hans pappa i ett regn av guldkonfetti och LaGaylia beger sig upp på scenen för att krama om dem. Guldknappen betyder att Osman går direkt till final.

Missa inte: Här är alla tidigare vinnarna i ”Talang”

– Jag tror inte att vi behöver ge så mycket feedback på musiken, för den är helt fantastisk. Det här är verkligen den far- och sonhistoria som har berört mig allra djupast i hjärtat och ni två tillsammans är verkligen helt fantastiska, säger Alexander Bard.

LaGaylia Frazier med Osman och Ahmet Salijevic i ”Talang”. Bild: TV4

Att se Osman gå direkt till final gör pappa Ahmet glad och stolt.

– Det finns inga ord som kan beskriva hur stolt jag är över Osman. Han sprider glädje med sin energi och man vill att han ska göra det han älskar, detta var en del av det, säger Ahmet.

”Talang” sänds fredagar klockan 20.00 i TV4.

Av: Minna Wallén-Widung

Bild: TV4

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Döv sångerska tar talangjuryn med storm: ”Fantastiskt!”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...