Annons

Annons

Hjärtambassadör med diamantglans

Mejla
Dela (0)
Pinna

Lotta Schelin hjärta em Make a healthy heart your goal diamantboll

Stort Grattis till fantastiska Lotta Schelin som vann diamantbollen på den svenska fotbollsgalan. Lotta som också är ambassadör för Hjärt-Lungfonden i det viktiga arbetet för kvinnors hjärthälsa.

Annons

Hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor så det är verkligen en hjärtefråga att sprida kunskap om hur dessa kan förebyggas. Med en aktiv livsstil ökar chanserna till fler friska år, det vet Lotta.

– Jag har spelat fotboll sedan sexårsåldern och vet hur viktigt det är för hälsan att motionera. Därför hjälper jag gärna till att sprida budskapet, säger Lotta som under EM i damfotboll nästa sommar kommer att synas i den stora kampanjen ”Make a healthy heart your goal”.

Lotta Schelin är proffs i franska Olympique Lyonnais och en av de största stjärnorna i det svenska landslaget, så man förstår att Hjärt-Lungfondens generalsekreterare är jublande glad.

– Med Lotta som ambassadör kan vi nå våra mål, säger Staffan Josephson.

Ett av målen är att till 2017 halvera dödligheten i hjärtinfarkt för kvinnor. Det skulle rädda livet på fler än 2000 kvinnor om året.

Lotta Schelin hjärta em Make a healthy heart your goal diamantboll

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...